Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele MIGHTTREE k tomuto seriálu (4)

Hercule Poirot (1989) 

Agatha Christie - mistr v oboru detektivních příběhů. Hercule - mistr detektiv. Nejlepší ztvárnění knižní podoby, kterou obdivuji už i pro její rozsáhlost několika serií. Detektivní příběhy mi nikdy nic neříkali, ale s příchodem Poirota obracím svojí víru. Dnes už bez šedé kůry mozkové nechodím ven. **** a půl. Oblíbený díl a jeden z nejvtipnějších 02x05 ()

Únos Johnnieho Waverlyho (1989) (S01E03) 

Tento díl mám hodně oblíbený, protože je to ten, který mi poprvé ukázal belgického gentlemana a jeho šedé buňky. Zápletka je sice prostá a vzhledem k dalším dílům méně propracovaná, ale moje oblíbená. Sice předvídatelné a v porovnání s ostatními díly i slabší napětí, ale nemůžu si pomoct. Já toho detektiva miluji. ()

Nástrahy zubařského křesla (1992) (S04E03) 

Kdybych ovšem neznal ostatní díly, dal bych plný počet, ale vzhledem k tomu, že pro Agathu Christie mám slabost vynahradím to u jiného případu. Suchet samozřejmě výborný. Aspoň se už nebojím zubařů. ()

Hodiny (2011) (S12E04) 

Stará dobrá Anglie. ()

Reklama

Reklama