Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Ironfood k tomuto seriálu (15)

Vražda v ulici Mews (1989) (S01E02) 

Zápletku jsem znal z knižní předlohy (u nás pod názvem Vražda v postranní ulici), takže jsem se více soustředil na Poirotovy potíže s prádelnou. Bohužel se jim nevěnovalo tolik pozornosti, jak jsem doufal:-) ()

Únos Johnnieho Waverlyho (1989) (S01E03) 

Nemám moc rád, když autoři detektivek nechávají pachatele postupovat nesmyslně komplikovaně, jen aby měl detektiv co vyšetřovat a v pátrání mohly nastávat zvraty. Tady je to ovšem ještě horší, pachatel se chová zbytečně komplikovaně a přitom je vše od začátku průhledné... ()

Byt ve třetím patře (1989) (S01E05) 

Případ jako takový není nic moc, jeho vyšetřování by nicméně mohlo být celkem zajímavé. Bohužel se ale žádné nekoná a Poirot prostě zničehonic ví, jak to všechno bylo. Aspoň že tam je ta trocha legrace s návštěvou divadla a Poirotovou rýmičkou... ()

Rhodský trojúhelník (1989) (S01E06) 

Případ hodně jednoduchý, navíc chybí humor, což je zřejmě důsledek absence Hasitngse a Jappa. ()

Dobrodružství na moři (1989) (S01E07) 

S jakou okolností bude spojeno vyřešení případu bylo celkem jasné už od začátku, bohužel rozuzlení mi přišlo docela trapné. Aspoň že se Hastings projeví jako velký znalec žen a námořní terminologie ()

Ztracený důl (1990) (S02E03) 

Inspektor Japp předvede největší akci v dějinách sledování a Hastings nám osvětlí, jak se to má s Číňany... ()

Cornwallská záhada (1990) (S02E04) 

Případ mi příliš zajímavý nepřišel a způsob jeho vyřešení mi taky moc nesedl. Aspoň že tu Hastings projeví (na své poměry) překvapivou bystrost, bůh ví, co mu do té rýže přidávají... ()

Dvojnásobný zločin (1990) (S02E06) 

Slabou detektivní stránku více než kompenzuje zdařilá komediální stránka. Což koneckonců u tohoto seriálu není nic neobvyklého... ()

Tajemství levného bytu (1990) (S02E07) 

Hastings se blýskne famózní dedukcí a ještě famóznější záminkou k návštěvě, slečna Lemonnová zase hláškou o Boulegneském lesíku. Bohužel samotný případ je extrémně nezajímavý. A ta herečka v roli zpěvačky mohla být hezčí:-) ()

A co tvoje zahrádka? (1991) (S03E02) 

Takový klasický případ s otravou v rodině okořeněný řadou hlášek (nejvíc mě pobavil fórek s plombami). ()

Plymouthský expres (1991) (S03E04) 

Zas mi ten zločinecký plán přišel poněkud překombinovaný, ale tentokrát to až tak nebilo do očí. Hastings potěšil svou schopností dokonale otypovat člověka... ()

Záhada lovecké chaty (1991) (S03E11) 

"Vy odjíždíte. A to se může?" Gurmán Poirot trpí "vražednou horečkou", přesto rozplete jeden nesmyslně komplikovaný plán vraždy a především odhalí jeden ztracený bicykl, za což se bohužel velkého vděku nedočká. Celkem typická ukázka toho, jak komplikovaný plán vraždy vyšetřování spíše usnadňuje, navíc jeho realizace působí naprosto nerealisticky. ()

Nástrahy zubařského křesla (1992) (S04E03) 

Zase jeden nerealisticky komplikovaný případ. Kromě různých nelogičností (kupříkladu když už bych připustil, že vyděrač nezná podobu člověka, kterého vydírá, těžko můžu připustit, že ten člověk bude ve svém plánu s touto neznalostí počítat) to podkopává rovněž průhlednost převleku. ()

Dobrodružství italského šlechtice (1993) (S05E05) 

Díl, ve kterém si Hastings kupuje auto a uštědřuje nejlepší ránu svého života na pozadí bezvýznamné detektivní zápletky. ()

Reklama

Reklama