Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Godhaj k tomuto seriálu (3)

Vraždy podle abecedy (1992) (S04E01) 

,,Ale Hastingsi, vy jste vždycky plný porozumění k pocitům mladých hezkých děvčat. To já jsem vždycky spíš plný pochopení ke starým, churavým dámám." Tento Poirot mě vůbec neoslovil. Příběh je šíleně překombinovaný, což by se ještě dalo snést, ale nejvíce mi vadilo, co je divákovi celou dobu předkládáno. Více méně je oblbován tím, které informace jsou mu podsouvány. Zpracování opět nestojí za řeč, je to celé takové mdlé a nijaké. Scény s rotujícími novinami či detailní záběry na první písmena abecedy za ohlušujícího randálu ,,napínavého" hudebního motivu jsou hrozně samoúčelné a levné. ()

Zrcadlo mrtvého muže (1993) (S05E07) 

,,Služby Hercula Poirota nejsou zrovna levné." Tento příběh je k uzoufání. Samotný děj je hrozně klišoidní a opět mi bylo naprosto ukradené, kdo byl vrahem. Co ale bylo horší, bylo zpracování. Nevím jestli jsem tu sám, ale navozování atmosféry nestálým ,,hrozivým" kvílením mi prostě rvalo uši. A kdyby to snad bylo jednou, dvakrát, ale to nesnesitelné kvílení se odehrávalo každých pár minut. To je jasný režisérský kiks. Jediné, co se opět povedlo bylo zvtárnění prostředí. Kostýmy, auta, interiéry, vše je opět dokonalé, to je ale vlastně u všech příběhů Poirota. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

,,Právo a zákon se musí vysoko ctít, a když selžou, zvedněte je a chtějte o to víc!" Jednoznačně nejlepší zpracování Poirota, co jsem zatím viděl. Poirot je v tomto příběhu starý, zlomený a s největším morálním dilematem, jaké snad detektiv může mít. Scénář bezchybný, výkon Davida Sucheta naprosto famózní. Nejvíce se mi ale líbila práce režiséra - nezvyklé úhly kamer či navození klaustrofobní atmosféry jedoucího vlaku, to vše zvládá s přehledem. V některých scénách se ale bohužel až příliš tlačí na pilu a navozuje se atmosféra napětí tam, kde naprosto není nutné, viz nastupování do vlaku. Celkově se tento film povedl na jedničku, nejspíše kvůli tomu, že se vůbec nesnaží zařadit vedle těch unylých starších zpracování, ale naopak jde si vlastní cestou. ()

Reklama

Reklama