Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Maynard. k tomuto seriálu (2)

Vraždy podle abecedy (1992) (S04E01) 

Moje absolutně první setkání s knírkatým borcem v buřince. Bohužel nejspíš i moje poslední. Detektivka to nebyla špatná, pointa příjěmně překvapivá. No ale kam se poděl sebemenší náznak nějaké té pravé detektivkové atmosféry, to mi zůstává záhadou. Poirot je oproti takovému Sherlockovi slaboučký odvárek, který není ani vtipný, ani nijak zvlášť důmyslný či pokrokový (alespoň tedy v tomto kousku). Největší průšvich je právě ta atmoška, která se nedá s Sherlockovými případy a zpracováním vůbec srovnávat. Dalo by se říci, že je to moje druhé setkání s Agatiným příběhem, ale ani z toho nejsem nijak zvlášť na větvi. Ruku na srdce, ale tohle že je právě ten nejlepší příběh od nejopěvovanější detektivní spisovatelky všech doby? Knihomol tedy zrovna nejsem, ale tohle je prostě slaboučký jak třikrát vylouhovaný anglický čaj. Takže si dovolím tvrdit, že Vraždy na Nilu, Orient expresu nebo kdekoli jinde mi zůstanou navždy utajeny :o). ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Moje druhý setkání s tímhle knírkatým dědkem. Už po tom prvním sem si slíbil, že nechci vidět další díly, ale nějak se mi tenhle dostal pod ruku. No, ten název je opravdu hodně známej, tak sem tomu prostě chtěl dát ještě jednu šanci. Aaaa, opět nic, opět mě tenhle dědek nikterak nepřekvapil. Celý příběh se odehrává ve vlaku (dost překvapivý, co? :o) ), takže žádná hezká krajinka nebo něco takovýho. Teď už si můžu s klidnou duší říct, že sem dal Poarótovi šanci, kterou ani na druhej pokus nevyužil. Je to divnej vyšetřovatel, kterej mi nemá co nabídnout. ()

Reklama

Reklama