Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Bubble74 k tomuto seriálu (6)

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

Zápletka sice není ani extra napínavá ani plná překvapujícich zvratů, zato rozhodně jeden z nejvtipnějších dílů. A co je roztomilejšího než naprdnutý Poirot. „No, no, no, no... thirty-six times no!“ ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

Kdo by to byl do Poirota řek, že umí tak šmrncovně drandit na velocipédu. ()

Záhada Západní hvězdy (1990) (S02E09) 

Dřív než Jean-Claude Van Damme spatřil světlo světa, zářily na belgickém kinematografickém nebi jiné hvězdy. A Poirot je samozřejmě fandou z nejvěrnějších. ()

Plymouthský expres (1991) (S03E04) 

Plymouthský expres utkví v paměti vcelku nelítostným zobrazením vražedné scény, které nebývá v poirotovských příbězích zvykem. Běžný není ani podivně smutný nádech, který se vystupňuje především v závěru. Jenom ony pověstné šedé buňky tradičně makají spolehlivě jak se na ně sluší a patří, aby žádný neřád nemohl uniknout svému trestu. ()

Vražda na maškarním plese (1991) (S03E10) 

Za koho se převlékne Poirot na maškarní bál? Že nevíte? Ale vždyť je to tak snadné... ()

Dobrodružství egyptské hrobky (1993) (S05E01) 

Poirot má často do činění s vykopávkami, hlavně ty seschlé britské přináší divákovi pramalou atraktivitu. Což ale neplatí o těch skutečných, obklopených pradávným tajemstvím v prostředí dálného východu, kde náš malý Belgičan nestíhá svůj kvítek v klopě zbavovat dotěrného písku. Přidávám se k ostatním, že tyto příběhy z vlasti faraónů patří i mezi moje nejoblíbenější. ()

Reklama

Reklama