Reklama

Reklama

Coronation Street

(seriál)
  • Kanada Coronation Street
Velká Británie, 1960, 10 287x30 min

Režie:

Haldane Duncan, Jeremy Summers, John Llewellyn Moxey, Tim Sullivan (více)

Hrají:

Barbara Knox, Joanne Whalley, Ben Kingsley, Maureen Lipman, Kenneth Cope, Imogen Boorman, Gorden Kaye, Arthur Lowe, Linus Roache, Joseph Aston, Alison King (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Nejdéle běžící anglický TV seriál Coronation Street se zaměřuje na každodenní radosti a strasti příslušníků dělnické třídy v Manchesteru. (Miro_CZ)

Zajímavosti (7)

Vlákna (1984) (TV film)

  • Ačkoli Mick Jackson původně zvažoval obsazení herců ze seriálu Coronation Street (od r. 1960), později se rozhodl pro neorealistický přístup a obsadil relativně neznámé herce, aby zvýšil působivost filmu pomocí postav, s nimiž by se diváci mohli ztotožnit. (classic)

Bohemian Rhapsody (2018)

  • Když Queen natáčeli videoklip k písni „I Want to Break Free“, kterou napsal John Deacon, převlékli se kvůli tomu do ženských šatů a začali parodovat seriál Coronation Street. Ve filmu bylo naznačeno, že si Freddie Mercury natáčení zrovna moc neužil. Opak byl pravdou. Na natáčení prý byla neuvěřitelná sranda především kvůli převlekům, které navrhl Roger Taylor. Taylor si kvůli své postavě rozverné školačky dokonce i oholil nohy. John Deacon, jako usedlá a protivná babička, zase dostal do šoku svou čtyřletou dceru Lauru. Když vyšel z maskérny, hrozně se svého otce lekla a začala plakat. V USA pro tento neuvěřitelně zábavný videoklip ovšem pochopení absolutně neměli. Videoklip zakázali a Queen tím ztratili v USA reputaci, kterou si pracně budovali dlouhých osm let. (Leeenilka)

Reklama

Reklama