Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele simpanz k tomuto seriálu (11)

Hercule Poirot (1989) 

Absolutní srdcovka a jednoznačně nejoblíbenější seriál, který mě provází od dětství! Mám rád hlavně epizody po konec 8. série, pozdější filmy bez Hastingse & spol. jsou výborné po technické a herecké stránce, ale již chybí ta oddechovost prvních sérií. Zase je tam ale obrovský apel na dobro a spravedlnost, pro který se mi HP ještě víc vryl pod kůži; skvělé jsou z tohoto pohledu hlavně filmy Hodiny a Třetí dívka (ačkoli několik málo epizod nemám v oblibě; a na poslední díl se asi nikdy nepodívám). Geniální Poirotovy šedé buňky, k tomu inspektor Japp, naivní svůdce kapitán Hastings a pečlivá slečna Lemonová, později i zvědavá spisovatelka Oliverová, anglický suchý humor, art-deco interiéry, vrah s deseti převleky. :) To vše zasazeno do doby, kdy Evropa stála na prahu válečného konfliktu a svět byl úplně jiný, než jej můžeme pozorovat dnes. Poirot bude vždy vítaným hostem mé obrazovky. ❤❤❤ ()

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

Ano, touto hodinovkou začíná můj milovaný seriál. Vše poirotovské je na svém místě, nic nechybí. Mé hodnocení také nemůže být jiné. :) ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

Skvělá komediální epizoda s geniálním detektivem na druhé straně zákona. :) A vynikající hudební podkres. ()

Tajemství levného bytu (1990) (S02E07) 

Jedna z mých nejoblíbenějších epizod – s velkou čtyřkou Poirotem + Hastingsem + Lemonovou + Jappem v plné síle. Špionážní linku považuji za velmi osvěžující, konečně zde uvidíme i Poirota v akci s pistolí! :) Nabito je zde však hlavně ostrými hláškami. Mám na tento díl i hezké vzpomínky, takže i z nostalgie 100 %. ()

Záhada na zámku Styles (1990) (S03E01) 

Fanoušek Poirota musí dějově chronologický první díl ocenit. Bohužel zápletka, respektive její rozuzlení, je vcelku nedomyšlená. ()

Záhada španělské truhly (1991) (S03E08) 

Úkladná vražda v truhle, šerm, tančící Poirot, co má přeslazený čaj a kterému jde v závěru dokonce o život. Jeden z nejlepších dílů. ()

Vražda na golfovém hřišti (1996) (S06E03) 

Poirot musí i na dovolené vyšetřovat složitý případ, jehož kořeny sahají do minulosti. Jde mu u toho dokonce ... o fousek. Kpt. Hastings si ani pořádně nezahraje golf, ale zato se tu setká se svou budoucí manželkou. ()

Třetí dívka (2008) (S11E03) 

Kterak Hercule Poirot rozpletl všechny stíny minulosti i současnosti, zachránil životem zkoušenou ženu a nakonec mu z toho fouknul větřík do oka. Vynikající epizoda, z filmových jedna z těch nejlepších. A Wanamakerová též exceluje. ()

Hodiny (2011) (S12E04) 

Proč mám toho chlapíka tolik rád? Protože ukazuje, že je třeba podat pomocnou ruku potřebným, pro pravdu se bít a opravdové zlo ztrestat. A že si lidi zaslouží lásku. Svět by potřeboval víc Poirotů, nejen na doverských útesech. 100 % ()

Velká čtyřka (2013) (S13E02) 

Vy mi tou poslední řadou dáváte, cher ami... Vrátila se nám sice ta pravá velká čtyřka, ale v nesmyslném časoprostoru. Jak mohli Hastings & spol. za těch pár seriálových let tak zestárnout? To nikoho netrklo do očí, že spousta prvních dílů je datována třeba do roku 1935 a toto má být 1939? A to celé okolo včetně děje... To jste si nezasloužil... Dvě hvězdy z úcty, protože považuji onoho Belgičana a jeho přátele i za své televizní přátele... Osobně soudím, že některé experimenty poslední řady ani neměly vzniknout – to říkám jako někdo, kdo má Poirota nakoukaného snad nejvíc v republice. ()

Reklama

Reklama