Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálové ztvárnění "nejslavnějšího" detektiva inspirované předlohou spisovatelky Agathy Christie. Je jasné, že nadosmrti je jedinným skutečným filmových Herculem Poirotem David Suchet. A je to docela úsměvné, protože tenhle naprosto nesympatický a věčně zamračený chlapík by si jinak asi ani neškrtnul v nějaké detektivce. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S filmy se to srovnávat nedá, protože ty jsou excelentní. I tak je ale seriálový Belgičan velmi dobrou detektivkou, kde talent Agathy Christie vyčnívá nad naprostou většinu autorů v celé historii literatury. Škoda, že jsme se ve škole učili jen o zbytečných dementech typu Otokar Březina, Guillaume Apollinaire a tak a ne o nějakých dobrých spisovatelích. 85% ()

Reklama

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Brilantní seriál, brilantní hlavní herec a téměř vždy brilantní zápletka. Tento seriál táhne především Hercule Poirot (David Suchet) a aby také ne, když se vše točí pouze kolem jeho výborně zakřiveném knírku a jeho mozkovně. Ze začátku se mi seriál jevil jako nabubřelý, neměl jsem rád Poirotův humor neměl jsem rád jeho zjev, prostě jsem ho neměl rád celého. Teprve s příchodem rozumu si plně uvědomuji, jak je tento seriál skvostný. Téměř v každém díle je výborná zápletka, dialogy, sympatiční herci a happy end. David Suchet je jednoznačně nejlepší Poirot co tu kdy byl. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet v roli, v jejímž stínu už zůstane asi navždycky. Ovšem co na tom, když ji hraje tak úžasně?! Byť se jeho postava může na první pohled zdát komická, jakmile zapojí své ,,šedé buňky", ruka zákona dosáhne na každého. Belgický detektiv Hercule Poirot zkrátka vyřeší každý zapeklitý případ, divák se přenese do předválečné Anglie (velmi věrohodné lokace i výprava) a když se k tomu přidá ještě trojice inspektor Japp, slečna Lemonová a kapitán Hastings, vyjde báječná série detektivek, která má naštěstí na českých obrazovkách již dlouhou tradici. Mně osobně se snad nikdy neomrzí... ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný britský seriál, tentokrát natočený podle díla mé nejoblíbenější autorky Agathy Christie. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta (musim se pochlubit, že mám od něj autogram) je asi nejlepším hereckým ztvárněním tohoto slavného detektiva. Nikdo do této doby ho nezahrál tak dobře jako D. Suchet (tak nějak si ho asi představovala i jeho slavná tvůrkyně). Prostředí staré dobré Anglie zde sálá z každého rohu, každý ze 38 dílů se točí kolem něčeho jiného a v jiném prostředí. Některý je napínavější, jiný zase složitější, romantičtější nebo vtipnější. Naleznout se tam dá skoro všechno. Nikdy nikdo už tyto povídky lépe nenatočí, zato dám ruku do ohně. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Tato epizoda se dnes již nevysílá v plné verzi. Pár krátkých scén bylo vystřiženo. Kupříkladu hned poté, co se Poirot (David Suchet) dozvídá, že byla slečna Nicky (Polly Walker) otrávena, je střih a vidíme záběr na bonbony a vysvětlení, čím tedy byla otrávena. V plné verzi však po tomto střihu následovala scéna, kde Poirot sleduje operaci a rozčiluje se nad tím, jak mohla slečna Nicky bonbony sníst. Původní verze epizody je dostupná pouze na starém vydání seriálu na DVD nosičích. (mnaucz)
  • Natáčelo se ve vesnici Hambleden, která se nachází v anglickém hrabství Buckinghamshire, a také v hospici Sue Ryder, který se nachází ve vesnici Nettlebed, kde se nacházelo i sídlo Laury Welman (Diana Quick). (Trajektt)
  • Herec David Suchet (Hercule Poirot) je v Anglii známý i jako vynikající muzikant. Hraje na řadu nástrojů, nejlépe na klarinet a bubny. (avonetka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno