Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele djbarrel k tomuto seriálu (60)

Hercule Poirot (1989) 

Ačkoliv kvalita některých dílů nebyla zrovna světová, tak charisma Davida Sucheta alias Hercula Poirota a jeho šedé buňky samozřejmě, seriál drží hodně vysoko. Samozřejmě i bezelstnost kapitána Hastingse, bezradnost inspektora Jappa či schopnosti slečny Lemonnové pomáhají namíchat koktejl příjemného napětí a zábavy i když na to mají zpravidla jen nějakých 50 minut. K některým dílům výtky mám (viz komenty), ale k seriálu jako takovému nikoliv. 82 % ()

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

Dobrá detektivka která začíná vlastně nevině. Jde o případ který snad ani Poirota není hodný. Děj se ale postupně zamotává a dává tušit věci budoucí. A skutečně se z nevinného případu vyklube spleť intrik a vražda. Kvalitní díl - 82 % ()

Vražda v ulici Mews (1989) (S01E02) 

Poměrně originální námět sebevraždy maskované jako vraždy. I já jsem si stále myslel, že se jedná o přesný opak. Myslím, že patří k tomu lepšímu od Poirota. 85 % ()

Únos Johnnieho Waverlyho (1989) (S01E03) 

Tentokrát byla zápletka o dost slabší než jindy. Vysvětlení se přímo nabízelo a tak Poirot ani moc nemusel používat své "šedé buňky" . Ostatně sám prohlásil "tento případ mě už nebavi" a najednou bylo vyřešeno. V rámci krimi OK, ale v rámci Poirota, slabší díl. 68 % ()

Dvacet čtyři černých kosů (1989) (S01E04) 

Stále dobrý, ale poněkud slabší Poirot. Zápletka poměrně jednoduchá, vrah byl lehce odhalitelný a co hůř i podezřelých bylo málo. 65 % ()

Byt ve třetím patře (1989) (S01E05) 

Velkým plusem je opět dobrá zápletka, ovšem velkým mínusem je absence času na řešení záhady. Poirot po dvou otázkách ví co a jak a zbytek je jen omáčka. Nicméně i přes to patří k těm lepším. 82 % ()

Rhodský trojúhelník (1989) (S01E06) 

I když se zápletka mohla zdát docela zamotaná, tak to moc zamotané nebylo a Poirot případ vyřešil během 5 minut. Zbytek byla vata. Ne že by to byl vyloženě nepovedený díl, ale dělo se vše tak nějak hopem a chybělo i závěrečné vysvětlení. Pominuli těch pár vět na lodi při stíhání vraha. 65 % ()

Dobrodružství na moři (1989) (S01E07) 

Poirot opět nezklamal. A tentokrát si k vyřešení případu přizval mluvící panenku, aby odhalil břichomluvce. Ačkoliv to vypadá poněkud zvláštně, velmi dobře to funguje a opět nás Poirot baví. 85 % ()

Podivná loupež (1989) (S01E08) 

Jak už jsem psal v jiných případech, bez vraždy pro prostě není ono. Tentokrát se jednalo o nicneříkající případ "ve jménu státu" , ve kterém se dlouho nevědělo o co že jde. Poirot samosebou rozlouskl tuhle hádanku poměrně rychle, ale tentokrát mě asi nejvíc pobavil Hastings jak si užíval automobilovou honičku. 69 % ()

Křížový král (1989) (S01E09) 

Opět jeden spíš slabší díl. Poirot položí tři čtyři otázky a už má vyřešeno zatímco Hastings jako vždy tápe v temnotách a pronáší své teorie. V tomhle díle nebylo moc co k vidění. 65 % ()

Sen (1989) (S01E10) 

Poirot opět nezklamal a vyřešil případ vraždy, který se zdál jako jasná sebevražda. Nicméně k dokonalosti chybí delší stopáž, protože nejprve se neděje nic a behem vteřiny Poirot zná vraha a vše je vyřešeno. 79 % ()

Smrt na mysu (1990) (S02E01) 

Velmi zajímavá zápletka, v níž se nakonec z nevinné oběti vyklube zákeřný vrah. Tentokrát se Poirot a jeho malé šedé buňky musí snažit na 110 % aby se dopátral pravdy. Velmi dobrý díl. 87 % ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

O Poirotovi mají i zločinci vysoké mínění a najímají si ho na vyřešení případů. Velmi dobrý díl. A nejvíc mě pobavil Poirot v montérkách na jízdním kole ... 82 % ()

Cornwallská záhada (1990) (S02E04) 

Dle mého soudu trošku slabší Poirot, zápletka je sice vcelku dobrá, ale na konci se vaří z vody a jen chytrý tah s přiznáním pomohl rozlousknout případ. Trochu mi chybělo takové to Poirotovské vysvětlování. 75 % ()

Tajemné zmizení pana Davenheima (1990) (S02E05) 

Velmi dobrý Poirot, snad jen fakt, že i mě došlo, že se opravdu jedná o zmizení a ne o vraždu je trošku slabší, ale na druhou stranu jsem nezjistil, že onen lapka je náš bankéř. 81 % ()

Dvojnásobný zločin (1990) (S02E06) 

Taková anglická komedie, rozhodně ne drama. Ve chvíli kdy se případu ujímá kapitán Hastings je jasné, že to bude mazec. A taky je. Ale co mu zbývá když je Poirot na "důchodu". Samozřejmě v posledních minutách si Poirot důchod rozmyslí a případ vyřeší. Nicméně i já jsem věděl kdo a proč a proto nemohu hodnotit výš než 3 *** , a nezachrání to ani neschopnost Hastingse cokoliv vyřešit. 70 % ()

Tajemství levného bytu (1990) (S02E07) 

Poměrně zajímavý, takový špionážní příběh. Dost se mi líbil i Poirot, který tentokrát nejenže používal své šedé buňky, ale používal i svaly při přetahování se o zbraň s nájemným vrahem, či jeho "vloupání" k sousedům ... To jsou věci skutečně trochu nezvyklé a proto velmi zajímavé a oživující do jisté míry možná až trochu fádní příběhy. 87 % ()

Únos ministerského předsedy (1990) (S02E08) 

Jako standardní kriminálka OK, ale Poirot má navíc. Tohle je jeden ze slabších, ne-li vůbec nejslabší díl. Ač délka pouhých 51 minut, což většinou je dost málo, tentokrát jsem měl pocit, že to trvalo přes dvě hodiny. Nic se nedělo a i to nic bylo strašně natažené. Poirot nic nedělal, snad jen terč posměchu, protože vypadal dost bezradně a s tím i celý film. Velmi velmi slabý díl. Prakticky o ničem. Bohužel. 45 % ()

Záhada Západní hvězdy (1990) (S02E09) 

Většina Poirotovek ve kterých se nejedná o vraždu mají tendenci klesat kvalitou. Ne že by to byl takový průser, ale je to prostě slabší, víceméně o nic nejde a ani ve finále se nic nestane. Prostě taková rodinná detektivka ztraceného/duplicitního/znovunalezeného drahokamu ve které nejde skoro o nic. 75 % ()

Záhada na zámku Styles (1990) (S03E01) 

Taková Poirotovská klasika. Zamotaný děj a věci co se zdají být tím čím ve skutečnosti nejsou. 84 % ()

Reklama

Reklama