Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele marhoul k tomuto seriálu (4)

Rodinné sídlo (2006) (S10E03) 

Hercule mi málokdy špatně padne, díl se sexy Fasíkem patří mezi mé nejoblíbenější z desítkové řady. ()

Tragédie o třech jednáních (2010) (S12E01) 

Tenhle díl mám ráda. Baví mě i ta rozvleklost, prostě zvrhlý občasný rituál: čaj, koláč, peřina a Poirot. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Hudba: Christian Henson, skladba "Redemption". Pro mě nejlepší poirotovka vůbec. Tohle televizní zpracování mi sedlo na 100%. Mám v oblibě i jiné verze Vraždy v Orient expresu, ovšem i s odstupem let a po několikerém shlédnutí, se mi už v úvodu svírají vnitřnosti, perfektní hudba, atmosféra, David Suchet mě tady doslova rozsekal. Netypicky pojato, rozvaha nad vinou a trestem, víra versus rozum a do toho cit. Také boj spravedlnosti a zásad proti beznaději lidské a regulérní, živočišné pomstě. Moc pěkné. Z mého pohledu nejlepší zpracování a to patřím k několika málu nadšeným fandům počinu Kennetha Branagha. Velmi se mi líbilo i dílko jeho, ovšem toto bude asi záležitost srdcová. ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

Já se na to koukla třikrát. Vážně. Jednak proto, že jsem závěrečných dvacet minut nebyla schopna zodpovědně pobrat, taky že jsem u toho usínala, nějak mi to nešlo pod nos... První polovina filmu standardně kvalitní, rozuzlení  překombinované, přitažené za vlasy víc, než jsem u Poirota schopná přijmout, myšleno to bylo evidentně dobře, ale zodpovědně napíšu, že  pro mě to bylo absurdní zklamání. Krásně natočeno, krásně zahráno, David Suchet skvělý, zadrhlo se mi to na scénáři. Ale nevadí. Mnoho jiných dílů v mých očích dalece předčilo tento a proto celkově hodnotím celou sérii známkou nejvyšší. Paráda, která se neomrzí! ()

Reklama

Reklama