Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele mcamino k tomuto seriálu (9)

Hercule Poirot (1989) 

Miluju tyto příběhy, miluju tu strukturu, miluju každý díl, je to srdcovka, nutí člověka se zamyslet, což se, hlavně dnes, musí ocenit. Nemám co vytknout, vždy netrpělivě čekám na pachatele. ()

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

První díl Poirota, s naivním Hastingsem. Zápletka naprosto prokouknutelná, v podstatě od první scény s panem Simpsonem jsem tušil že on bude hlavní záporák. Jinak alespoň případ se změnil a celkově jsem měl dojem kvalitního starého Poirota, ten samotný skvost ale teprve přijde. 4* ()

Tragédie o třech jednáních (2010) (S12E01) 

Jeden z těch klasických a známějších příběhů, nicméně z této kategorie jeden z nejslabších, myslím že 4* si nezaslouží tak musím 3*. ()

Viděla jsem vraždu (2010) (S12E02) 

Tento díl nebyla taková ta klasika, kterou mám rád, nebyla to typická detektivka, ale spíš něco jako horor, vůbec se mi to k tomu nehodilo, vše bylo takové uchvátané, zkrátka to nebylo ono, a tak si tento díl ode mne vysloužil pouze 3*. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Rád se kouknu na všechny díly, ale tenhle je stoprocentně v nejlepších pěti. A proč? Protože nad ostatní vyčnívá snad ve všem včetně vyřešení skutku. Oproti původnímu zpracování je tento snímek stručnější a asi i výstižnější. Nicméně pokud bych neviděl původní film z roku 1974, spoustu maličkostí bych ve filmu nepochopil (a to hlavně díky prvním patnácti minutám původního filmu, který se věnuje případu vraždy malé dívky). Nemohu jinak než plný počet. ()

Hodiny (2011) (S12E04) 

Tento díl již není úplně typický, nicméně pořád je to Poirot a na něho já mám slabost, takže i tento díl jsem si vychutnal, i když dříve byla atmosféra lepší. 4* ()

Sloni mají paměť (2013) (S13E01) 

Tohle nebyla ta klasika, kterou mám rád, tohle bylo moc předvídatelné, ta klasická struktura scénáře zde nebyla a tak to prostě nebyla klasika, je to pro mě za 3* ()

Velká čtyřka (2013) (S13E02) 

Už od začátku mě tento díl prostě nebavil, což se mi u Poirota stalo poprvé, nicméně postupem času se to trochu zlepšilo a závěr jako takový to celé zachránil. Mám rád moderní filmy, ale pokud jde o Poirota, vyžaduji klasiku, a o té se tady nedá mluvit. Takže pro mě je to průměr, 3*, z toho jedna za závěr a druhá za to že je to Hercule Poirot. ()

Hra na vraždu (2013) (S13E03) 

Konečně jeden nový díl ve starém stylu!! Parádní příběh, že vražda přišla až v půlce filmu? No o to bylo těžší poznat kdo je pachatel a musím říct, že já jsem si tentokrát ani neškrtl. Hodně povedené, hlavně na to že je to již z novějšího období, takže bezesporu za plný počet. ()

Reklama

Reklama