Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele aniiicka k tomuto seriálu (6)

Hercule Poirot (1989) 

Brilantní David Suchet dovedl postavu Poirota k dokonalosti. Pro někoho možná nesympatický detektiv, je právě těmi svými specialitkami jako udržovaný knír, perfektní look a důraz na belgickou národnost prostě nej. :) Možná mám radši pozdější televizní filmy (Smrt na Nilu, Vražda v Mezopotámii, Třetí Dívka atd. :), protože mi přijdou více působivé - protože už jsou to více filmy), ale tyto starší seriálové díly mají také své kouzlo. No moje maminka Poirota miluje, tak musím dát pět hvězd a pochvalu. ()

Bonboniéra (1993) (S05E06) 

V tomto díle je Poirot kouzelný. Opět trošku dojemné, protože se dozvíme o někom, kdo byl detektivovi blízký a také od koho pochází ozdoba v jeho klopě, kterou jsme mohli během mnoha epizod vídat. :) ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Výjimečný díl. Smutný příběh, ale nádherně zpracované drama s s citlivou hudbou (Erik Satie). Vynikající herci a postavy, Poirot geniální jako vždy. Na konci vždycky potřebuju kapesník na nějakou tu slzu. 'It’s all right, darling, it’s all right.' ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Asi můj nejoblíbenější Poirot...jako vždy brilantní Suchet a skvělí jsou i další herci, zejména hlavní pár milenců - můj veleoblíbený JJ Feild, kterého mám v různých dobových filmech nesmírně ráda a výborná Emma Griffiths Malin. Tento Poirot má spolu s některými jinými zvláštní smutný nádech, což alespoň pro mě není na škodu a umocňuje to sílu příběhu. Agatha Christie to opět vymyslela geniálně komplikovaně a závěrečnou odkrývačku si tak pokaždé užívám. Vždy se ráda podívám (i na verzi s Ustinovem), přestože znám rozuzlení :) ... Poirotův smutný závěr...''Vždycky to není jednoduché.''...je perfektní. ()

Třetí dívka (2008) (S11E03) 

Slzička byla. Moc dojemný díl...jeden z mých oblíbených :) ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Jeden z nejznámějších detektivních případů z pera Agathy Christie. Vynikající, trochu děsivý díl řešící morální dilema. Konec je velmi silný a výkon Davida Sucheta mě nadchl. Potěší i zbylé zajímavé herecké obsazení. ()

Reklama

Reklama