Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele MáŠa k tomuto seriálu (3)

Dvacet čtyři černých kosů (1989) (S01E04) 

Tyhle díly pod hodinu Poirotovi moc nesluší. Vše je tak zrychlené, až je to místy trapné a ne tak napínavé. Tady v tomto díle bylo až laciné, jak se najednou Poirot dostal k informaci o chlápkovi, co najednou dělá něco jinak. Člověk si hned domyslel, jak to přibližně bude. A vedlejších postav se stihlo představit jen pár, tak nebylo tak těžké hádat, kdo bude nakonec asi vrah. ()

Velká čtyřka (2013) (S13E02) 

celý díl je asi standardní, ale ta jeho zápletka je směšná, až kazí celý výsledný dojem. Je tu clověk dělající neskutečné intriky kvůli malichernému důvodu. A pak je tu předstírání určité zásadní skutečnosti a ohrožení několika životů, rovněž celé s pochybnou motivací. ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

Udělané to je celkem standardně, děj už tak standardní není. Moc mě to k Poirotovi nesedělo, ale neznám knižní předlohy, z těch by to bylo třeba uvěřitelnější. Poirot z dřívějších filmů (předloh) by určitě vše dokázal vyřešit jinak. Našel jsem si ale, že je to podle knihy se stejnou zápletkou, takže scénáristy z nějaké divočiny podezírat nemůžu. Některý jiný režisér by z toho asi dokázal dostat i víc emocí a nostalgie, ale ani takto to nijak neurazilo. Z mého pohledu by ale pro zachování detektivovy legendy bylo lepší, kdyby kniha ani film podle ní nevznikli. ()

Reklama

Reklama