Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele kuře.gril k tomuto seriálu (11)

Dobrodružství na moři (1989) (S01E07) 

Jen blázen by vraždil, když je Hercule Poirot takhle blízko! ()

Sen (1989) (S01E10) 

Začátek je působivý a tajemný, neschází vtipné momenty, ale zápletka samotná mi nakonec nepřišla tolik zajímavá. Natolik bych soudní lékaře nepodceňovala- že by neodhalili takto spáchanou vraždu. Každopádně Poirot -nepoznávající své šedé buňky- je rozkošný. ()

Smrt na mysu (1990) (S02E01) 

Asi jeden z nejlepších dílů. Závěrečné odhalení je velice působivé- na jedné straně překvapivé, ale na druhé straně to vše do sebe krásně zapadá. ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

Tak tohle bych od Poirota nikdy nečekala. Skvělý díl- „pozoruhodné zrychlení“ kapitána Hastingse, Jappův výraz plný zadostiučinění, no a Poirot prostě perlí. I zápletka je tak akorát "složitě jednoduchá". ()

Záhada španělské truhly (1991) (S03E08) 

Ten závěr byl ale pěkně neprofesionální. Tohle je pro mě jeden ze slabších dílů Poirota, vrah je jasný skoro od začátku. Ale pořád lepší slabší díl Poirota než většina ostatního, co dávají v televizi! ()

Vražda na maškarním plese (1991) (S03E10) 

Jak ten Hercule vždy přesně ví, na koho se zaměřit (ještě před zločinem). ... "Já si stejně myslím, že vás tam nepustí. Ples Vítězství je maškarní bál." - "Hercule Poirot nenosí kostýmy." - "Všicni je mají. Vtip je v tom jít za někoho slavného." - "Přesně tak!" ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Obávala jsem se, že odhalování 14 let starého zločinu, vyprávěného jen retrospektivně v příbězích 5ti různých lidí nebude dostatečně poutavé. Naopak. Pro mě to je jedna z nejlepších "poirotovek". Obsazení je skvělé, zvláště Aidan Gillen mě velice potěšil. Starý zločin se pomalu rozkrývá, pachatel není jasný, ale zároveň není zápletka tolik překombinovaná, aby nemohl divák řešit případ s Poirotem. Celý díl perfektně dokresluje romantické prostředí a především krásná hudba- velice melancholická, podtrhující tragický příběh. ()

Tragédie o třech jednáních (2010) (S12E01) 

SPOILER!!.. Hned na začátku jsem si říkala, jaké pěkné kamarády to ten Poirot má. A jak je podivné, jak je Cartwright strašně angažovaný ve vyšetřování a hlavně, jak mu to myslí (u té scény s inkoustovou skvrnou a dopisy mi to už začínalo být více podezřelé), ale i tak- snad díky tomu, že se film docela táhne- jsem nepředpokládala, že by mohl být vrahem. ... Pro mě spíše slabší díl, ale ve svém žánru pořád kvalitní. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Trochu jiný (a mírně klaustrofóbní) díl Poirota. Od začátku do konce je to hodně vážné, Poirot si tentokrát nedopřeje žádný pořádný vtípek a spíše více filosofuje. Ačkoliv mám raději více odlehčené díly (v rámci možností spáchaného zločinu), tento je svým prostředím i svou zápletkou velice originální a určitě ho řadím k těm nejlepším Poirotům. ()

Reklama

Reklama