Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (71)

Hercule Poirot (1989) 

Nejlepší detektivka, jak v knížkách tak ve filmu. Tyto adaptace jsou víceméně věrné Agathiným knihám, ale sem tam se najde také upravená zápletka, ze které scénaristé ale dokonale vybruslí. Hudba je naprosto dokonalá, atmosféra viktoriánské Anglie také (hlavně v prvních dílech), herecké výkony všech představitelů jsou vynikající a tomu všemu kraluje David Suchet, nejlepší Poirot všech dob. ()

Vražda v ulici Mews (1989) (S01E02) 

Můj oblíbený případ. Musíte vidět už i kvůli tomu, jak Poirot hraje golf. ()

Byt ve třetím patře (1989) (S01E05) 

Svižný díl, který se odehrává v jednom domě. A taky je dost vtipný. ()

Rhodský trojúhelník (1989) (S01E06) 

Povídka mě moc nenadchla, ale zpracování je dokonalé. ()

Dobrodružství na moři (1989) (S01E07) 

Poirot tentokrát na lodi. Ano, i tyto díly jsou skvělé a tento není vyjímkou. ()

Podivná loupež (1989) (S01E08) 

Slabší epizoda, ale průměrná padesátistránkova povídka je na tom stejně. ()

Křížový král (1989) (S01E09) 

Tato adaptace v mnohém převyšuje krátkou Agathinu povídku. ()

Sen (1989) (S01E10) 

Dokonalá epizoda, nejlepší z této série. Vskutku dobře odvedená práce. ()

Smrt na mysu (1990) (S02E01) 

První zpracování románové podoby Poirota. tady ještě rozdělené na dvě části po padesáti minutách. Předloha je svěží a napínavá a tato adaptace je možná jrště o trochu lepší. ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

Tak tenhle díl byl naprosto báječnej a rozhodně je jeden z nejlepších vůbec. Nasmál jsem se u něj neskutečně... Ta předně: Poirot jede na kole, s knírem neupraveným a nijak zvlášť si nestěžuje. Zábavný pohled, takhle si Poirota nejspíš nikdo nepředstavuje. Poirot ve vězení, kde ho Japp nazývá bezejmýn lupičem s přezdívkou. Nejlepší scéna. Japp má v tomto díle také dost dobré hlášky. Finále bylo moc dobré, taktéž vtipné a akce bylo v tomto díle také vcelku dost. Best of: ,, Sem v loji". Ono by se toho nakonec dalo najít víc... Z tohoto dílu mám moc dobrý pocit. 100%. ()

Ztracený důl (1990) (S02E03) 

Jeden z horších dílů. Poirot a ťamani ¨mě moc nenadchli. I případ není zrovna nejlepší. Hodně průměrná epizoda. ()

Cornwallská záhada (1990) (S02E04) 

Velice zajímavá a výborná epizoda, která má atmosféru a pořádný děj. Na tuto epizodu se vždy neobyčejně těším, je to totiž jeden z nejpovedenějších dílů. ()

Tajemné zmizení pana Davenheima (1990) (S02E05) 

Povídka sice není moc světoborná, ale zfilmovaná je naprosto skvěle. Sice se tu nejedná o vraždu, ale tentokrát to nevadí, protože tento díl je i ukrutně vtipný.... ()

Dvojnásobný zločin (1990) (S02E06) 

Opět dobrý Poirot. Z velmi krátké poídky opět tvůrci vytvořili geniální epizodu s povedenou atmosférou, zajímavým příběhem, velkou dávkou anglického humoru a už tradičně s výborným hereckým obsazení. Tentokrát je to opravdu zajímavé. Poirot odchází do důchodu a pátrání nechává na Hastingsovi a tak je jasné, že to prostě musí být zajímavé. Ten je tu opravdu výborný a opět dá podnět k několika zajímavým scénám, hlavně automobilové honičce. No a závěr prostě opět výborný. Jappovy přednášky byly také super a hledání ztracených klíčů kouzelné. Poirot, jak má být, se vším všudy. Pro mě 80%, výborný díl... ()

Tajemství levného bytu (1990) (S02E07) 

Trošku slabší epizodka, ale je zde několik okamžiků, které dělají tento díl vysoce nadprůměrným dílkem. Je to tradiční Poirot, jak jsme na něj v krátkých epizodách zvyklí. Změny oprti krátké povídce vůbec nejsou na škodu a opět je tu i velká dávka klasického anglického humoru, atmosféra, napětí a skvěle obsazené role. nejlepší scény: Poirot se vkrade do bytu a spadne mu šroubovák a závěr, kdy narovná jablka v míse aby ladila se symetrií. Příběh je zajímavý, ale jak již bylo řečeno, spíše průměrný. Klasická anglická detektivka, která se mi opět hodně líbila. 75%. ()

Únos ministerského předsedy (1990) (S02E08) 

Musím říct, že Únos ministerského předsedy mě nejen velmi překvapil, ale dokonce je to jeden z nej dílů. K této epizodě jsem četl i povídku, ta ovšem za moc nestála. A proto i tady došlo k větším či menším změnám, ty jsou ale rozhodně k lepšímu. Příběh je pěkně natočený, opět tu je velkým tahákem působivá atmosféra i zajímavé finále. Příjemným doplňkem je pár vtipných scén a výborných hlášek, které mám ještě teď v paměti. Takže opt suprový Poirot, další skvělá ukázka toho, jak má vypadat pravá detektivka. 90%. ()

Záhada Západní hvězdy (1990) (S02E09) 

Tentokrát je tenhle Poirot trochu slabší. Povídka byla průměrná a toto zpracování jí sice překonává, ale jenom o trochu a celkově se mi to do **** prostě nevejde. Příběh mi připadá velice zajímavý a finále je opět bezvadné. Je tu opět několik dost vtipných scén, hlavně s Poirotovou Marií Marvellovou. Tohle je tentokrát opravdu průměrné, i když je to opět pořádně zamotaná detektivka s atmosférou. Suchet opě excelentní. 75%. ()

Reklama

Reklama