Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele orkadimenza k tomuto seriálu (3)

Ztracený důl (1990) (S02E03) 

Často mám ve svém životě večery, kdy si říkám, že před odebráním se na kutě by lepší než nějaký film se standardní dvouhodinovou stopáží mohl být díl seriálu, popřípadě něco podobně dlouhého. A tak jsem jednoho večera zvolil 50-minutový Ztracený důl Hercule Poirota. Ovšem byla to právě kratší stopáž, která uškodila klasickému poirotovskému formátu v téhle epizodě zasazené do prostředí čínské čtvrti. Zkrácení na bezmála polovinu času tak plynulo v přímočarou zápletku bez nějakých vedlejších oklik ve scénáři, a působení šedých buněk bylo zkrouhnuto na minimum, namísto ničím nepřekvapivé detektivní práce. Překvapivým tak zůstal pouze konec, ale to není oproti jinému dílu Poirota žádná výjimka. Belgickému mistrovi proto příště prosím dopřát více času a ideálně nějakou zajímavější zápletku, která z diváka nevyšumí hned další ráno po zhlédnutí. ()

Zlo pod sluncem (2001) (S08E01) 

Zpočátku to moc dobře nevypadalo, úvodní dialogy mi přišly plytké a většina postav mi nebyla nijak sympatická. Ovšem postupně se rozjelo klasické skládání mozaiky, kterou u nás doma jako tradičně vyřešil jako jediný sám Hercule Poirot. Tentokrát ale musím opravdu mávnout kloboučkem a poklonit se a za geniální (hlavní i vedlejší) a překvapivou zápletku se nakonec přikláním k nadprůměrnému hodnocení. Díl patří rozhodně mezi ty lepší. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Pro mě naprosto jednoznačně nejlepší Poirot! Atmosféra by se dala krájet, smrtící tajemno je v úzkých chodbách vlaku na každém kroku, a husí kůže startuje pokaždé, když se něco děje. A to nepřetržitě od začátku až do fascinujícího, brilantního, a uzemňujícího finále. Bravo, pane Poirote. A tobě taky Agatho. ()

Reklama

Reklama