Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele D.Moore k tomuto seriálu (5)

Sloni mají paměť (2013) (S13E01) 

Vidět po letech nové díly Poirota, to je jako potkat starého známého, který vás nikdy neomrzí a nezklame. Předlohu tohoto snímku jsem nečetl, a tak mě příběh neustále příjemně překvapoval. Vše bylo na svém místě - milionová atmosféra, David Suchet (pochopitelně) vynikající, roztomilá Zoë Wanamaker jako jeho rovnocenná partnerka... Tuším, že tohle loučení s belgickým mistrem detektivem bude opravdu velké. ()

Velká čtyřka (2013) (S13E02) 

Vražda za vraždou, tajemná zlodušská organizace a nostalgické setkání starých známých, z nichž nejvíce si (samozřejmě kromě Poirota) užijeme inspekt... totiž zástupce komisače Jappa. Příběh patří k těm o něco slabším (když jsem onehdy četl předlohu, zdála se mi spíše než pro Hercula Poirota vhodná pro Sherlocka Holmese) a místy mi trvalo než jsem se zorientoval v tom, o kom se právě mluví a kdo je vlastně kdo, nicméně méně než čtyři hvězdičky dát nemůžu. ()

Hra na vraždu (2013) (S13E03) 

Zatím nejlepší díl z poslední Poirotovy série (a že ty předchozí také nebyly špatné), typický a se vším, co na tomhle Belgičanovi milujeme. Závěrečné "Bon." nemělo chybu. ()

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (2013) (S13E04) 

Propojení dvou případů a náhoda, která zdeptaného Poirota zavedla opět na stopu tajemného Marascauda, to se mi zdálo... Zvláštní. Říkám si, že zmizelá komorná v Herkulovských úkolech skoro být nemusela a nic moc zásadního by se nestalo. Hraběnčin návrat mě ovšem potěšil, David Suchet zvládl vše s obvyklou grácií, atmosféra vysokohorského hotelu byla patřičně stísněná a závěrečné rozuzlení moc pěkně podáno.__P.S. Tentokrát mám výtku k českému dabingu. Když totiž Vladislav Beneš obvykle dabuje kapitána Hastingse, nečekal bych, že bude v této části, v níž Hastings nevystupuje, jeho hlasem hovořit úplně jiná postava. Divné. ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

"Byly to dobré časy." Dokonalé rozloučení s dokonalým detektivem. Na tohle finále jsem se velmi těšil, zhruba jsem věděl, co od něj čekat, a stejně mě nejednou překvapilo tím, jak skvělé bylo. ()

Reklama

Reklama