Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele July k tomuto seriálu (2)

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Příběh doznal ve filmu mnoha změn. Jde o výbornou detektivku jako obvykle (ovšem divák se sotva stačí pořádně rozkoukat v postavách, jako obvykle) - ovšem kniha má v tomhle případě jeden trumf navíc. Mělo by existovat něco jako zákaz vyzrazovat zápletku detektivek - v magazínu Dnes totiž v programu psali o Agathě Christie a o tom, že ji z anglického spolku detektivkářů vyloučili právě kvůli téhle knize (a kvůli čemu konkrétně). Redaktor, který to napsal, by se přede mnou neměl ukazovat, jinak by policie mohla mít práci navíc... No, ale skoro všechno špatné je k něčemu dobré - nebýt toho vyzrazení, možná bych se vůbec nerozhodla si knížku přečíst... ()

Schůzka se smrtí (2008) (S11E04) 

Dnes to bylo skutečně trochu moc překombinované, i když jako vždy napínavé a příjemné. Stejně se ale tentokrát přikloním spíše ke 3*. S tím, že provedení zločinu bylo opravdu originální a zajímavé - v tomhle směru se Agatha i přes jistou neuvěřitelnost zápletky skvěle předvedla :-). ()

Reklama

Reklama