Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný britský seriál, tentokrát natočený podle díla mé nejoblíbenější autorky Agathy Christie. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta (musim se pochlubit, že mám od něj autogram) je asi nejlepším hereckým ztvárněním tohoto slavného detektiva. Nikdo do této doby ho nezahrál tak dobře jako D. Suchet (tak nějak si ho asi představovala i jeho slavná tvůrkyně). Prostředí staré dobré Anglie zde sálá z každého rohu, každý ze 38 dílů se točí kolem něčeho jiného a v jiném prostředí. Některý je napínavější, jiný zase složitější, romantičtější nebo vtipnější. Naleznout se tam dá skoro všechno. Nikdy nikdo už tyto povídky lépe nenatočí, zato dám ruku do ohně. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S filmy se to srovnávat nedá, protože ty jsou excelentní. I tak je ale seriálový Belgičan velmi dobrou detektivkou, kde talent Agathy Christie vyčnívá nad naprostou většinu autorů v celé historii literatury. Škoda, že jsme se ve škole učili jen o zbytečných dementech typu Otokar Březina, Guillaume Apollinaire a tak a ne o nějakých dobrých spisovatelích. 85% ()

Reklama

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejpinktlichovatější filmový Hercul Poirot (s obavami rozpoznávám cos společného v nutkání srovnávat věci do sloupečků úhledných) a životní role Davida Sucheta. Malé šedé buňky jsou zcela uchváceny i s bicepsem tepajícím v hrudním koši. Rozšafné špičkování humorně - britské s lidovým inspektorem Jappem, pravým opakem Herculovým. Věrný Poirotův pomocník a přítel - s polodlouhým vedením však vehiklem (rozkošným) pohotovým - kapitán Hastings, úsměvu vyvolávající. A přirozeně neodmyslitelné vraždy v hlavní roli zasazené do oku lahodící architektury a interiérů, jakož i kostýmů dobových. Prosto stříleček, akčních scén, rychlého tempa. Zkrátka pravá nefalšovaná detektivka v hávu let dvacátých a třicátých s vůní starého kontinentu i zemí exotických. Manifik! ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...výborný seriál, to "televízno" je tam citiť,ale nevadí.Niektoré časti napr.Smrť na Níle - ak sa porovná s filmovým spracovaním,hercami,výpravou - tam to markantne vidieť,že z tohoto seriálu to spracovanie hrá druhú ligu.... Na Davida Sucheta som si dlhšie zvykal-keď ho najprv vidíte ako krutého arabského teroristu v americkom filme...a potom Poirot,moc mi to nepasovalo-akoby Jiřina Švorcová hrala Angeliku.....ale nakoniec som to "strovil"...oblúbený seriál - dá sa vidieť -i opakovane. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálové ztvárnění "nejslavnějšího" detektiva inspirované předlohou spisovatelky Agathy Christie. Je jasné, že nadosmrti je jedinným skutečným filmových Herculem Poirotem David Suchet. A je to docela úsměvné, protože tenhle naprosto nesympatický a věčně zamračený chlapík by si jinak asi ani neškrtnul v nějaké detektivce. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • David Suchet nebyl spokojený s předchozími adaptacemi Hercula Poirota. Proto si pro jeho ztvárnění připravil 93. klíčových poznámek vytažených z knih Agathy Christie. Právě díky nim byl věrný původní předloze, což mu také zajistilo slávu ve víc než 100 zemích světa. (P. J. D.)
  • Natáčení probíhalo na zámku Chilham Castle, který se nachází ve vesnici Chilham mezi Ashfordem a Canterbury v hrabství Kent v Anglii. (Trajektt)
  • Když v závěru filmu Poirot (David Suchet) shrnuje události a usvědčí vrahy, dochází k jedné nelogické a nesmyslné situaci: Poirot vysvětluje, jak madam Redfernová (Tamzin Malleson) přenastavila hodinky Lionela (Russell Tovey) na pláži o cca 15 minut dopředu, tedy z 11:30 na 11:45. Poté, až Lionel vylezl z vody, se ho zeptala, kolik je hodin a on správně odpověděl, že 11:45. Následně měla Redfernová vrátit čas na hodinkách zpět na původních 11:30. Toto ale není možné. Lionel spěchal, aby stihnul rozhlasový pořad, a čas, posunutý dopředu na 11:45, by logicky způsobil u Lionela ještě větší spěch – vždyť by se mu tím čas na doběhnutí do hotelu k rádiu hodně zkrátil a hrozilo by, že vysílání nestihne. Proto by nemohla „Redfernová vrátit čas na hodinkách zpět“, neměla by k tomu už příležitost. Logika věci říká, že Lionel by se lekl, že vysílání nestihne a už by nešel znovu do vody, jak bylo natočeno, a Redfernová by tak už neměla sebemenší šanci na přenastavení hodinek zpět. Navíc by Redfernová zanechala otisky na Lionelových náhradních brýlích, které by neuměla nijak vysvětlit, protože s nimi nikdy nemohla přijít do styku. (pjotri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno