Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Cheeter k tomuto seriálu (12)

Ztracený důl (1990) (S02E03) 

Tento díl se mi velmi líbil, prostředí čínské čtvrti je pro mě a 20. léta velmi exotické. I zápletka stála za to. Prostě pokud se chce člověk podívat na dobrý díl, tak je to tento. Překvapivý zvrat samozřejmě nechybí, ale zde je dobře proveden. Pokud is člověk dokáže všímat, tak mu pak dojde, že je to tak opravdu bylo, protože maličkosti lze přehlédnout lehce. ()

Cornwallská záhada (1990) (S02E04) 

Klasický Poirot, jak ho známe. Jednoduchá záhada, kterou vyřeší dříve než ostatní. Jen mi vrtá hlavou, proč se nepokusil něco udělat už dřív, když věděl, kdo je vrah. I když možná proto, že neměl důkaz... no, snad jsem moc nevyžvanil. ()

Dvojitá stopa (1991) (S03E07) 

Už od začátku mi bylo jasné, kdo je zloděj. Ono člověk nesmí přemýšlet jen v latince. Navíc, už jsem tento prvek zažil u jiných filmů. A konec to taky moc nezachránil. Zamilovaný a dobrosrdečný Poirot. Ach ty hormony... Lepší jsou díly, kde je místo citu chladná logika. ()

Vražda na maškarním plese (1991) (S03E10) 

Klasický Poirotův případ na malém prostoru, akorát nevím, jestli by mu ve skutečnosti dovolili dělat rozřešení v rozhlase, jak jsme viděli, ale jako finále to nebylo špatné. ()

Nástrahy zubařského křesla (1992) (S04E03) 

Na detektivku jsem ve včerejším programu narazil prakticky náhodou, ale řekl jsem si, že si jí musím pustit. Malý kousek mi sice utekl, ale i tak jsem bavil. Asi to mohlo být i mojí únavou, ale z vraždy jsem měl hlavu slušně zamotanou. Zápletka se mi tak vyloženě líbila. Samozřejmě po odhalení vraha se zdá být všechno samozřejmé, nicméně ta cesta k odhalení jednoduchá nebyla. ()

Dobrodružství italského šlechtice (1993) (S05E05) 

Podle mě docela zajímavý případ, který se vyvíjel docela zajímavě. Zároveň mi nepřišlo, že by bylo někde nějaké hluché místo. ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Objasnit případ po takové době je obtížné i dnes, natož před téměř sto lety. Přesto se to Poirotovi daří, i když by většina lidí nad tím zlomila dávno hůl. Celkově dobrá detektivka, akorát mi to přijde trochu přitažené za vlasy, že by si všichni pamatovali takové detaily a díky se to celé vyřešilo. ()

Tragédie o třech jednáních (2010) (S12E01) 

Pokud pominu to, že to místy moc natahovaly, tak klasický Poirot, kde je již na Suchetovi poznat přibývající věk. ()

Viděla jsem vraždu (2010) (S12E02) 

Klasický Poirot. Tentokrát jde ale o vraždu dítěte za podivných okolností, což příběhu dodává zajímavou atmosféru. Navíc je příběh zajímavý tím, že se v něm objevuje spisovatelka píšící o finském detektivovi, jehož jméno mi teď vypadlo, že mi trochu autobiografie? S také zmínka o Československu potěšila. A zločin současný provázaný s zločinem minulým, v tomto díle jsem byl prostě spokojen. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Asi vrcholný případ Hecula Poiorata. Tento podle mě vystupuje z řady mnoha jiných detektivek. Zápletka není ani tak složitá, ale o to zajímavější. Ano, tomuto případu velmi pomoha náhoda. Ale zpět k provedení. U Sucheta je již poznat přibývající věk, což nemůže změnit nic na tom, že zde hrál skvěle. Jen mi trochu vadila zmínka o Bismarcku, ta trochu časově předchází. I přes tuto drobnou chybičku musím říct, že pro mě se jedná o nejlepší film s Poirotem. ()

Hodiny (2011) (S12E04) 

Dobře vymyšlená zápletka, trochu osvěžení oproti jiným dílům, kdy se jedná o předvečer druhé světové války. Dva případy zapletené do sebe dávají celému případu dobrý náboj ()

Hra na vraždu (2013) (S13E03) 

Klasický případ, který je zamotaný od začátku téměř do samotného konce. Mě určitě zabavil, osobně by mě nenapadlo rozuzlení. Akorát jsem si nebyl schopen zařadit, zda je o díl před nebo po druhé světové válce. Skoro bych řekl po, ale atmosféra jakoby byla předválečná. Zvláštní kombinace. ()

Reklama

Reklama