Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele kkarx k tomuto seriálu (8)

Vražda v Mezopotámii (2001) (S08E02) 

Jeden z nejlepších Poirotů má všechno kvůli čemu mám tyhle filmy rád - záhadnou až mysteriózní vraždu, exotické prostředí, tajemný příběh z minulosti, tucet matoucích stop a mnoho podezřelých. Výhoda taky je, že tu není žádný přitroublý Japp a Hastings se chová kupodivu vcelku přiměřeně. ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Tak za prvé, starší verze je minimálně o třídu zábavnější, nabitá skvělými charismatickými herci a fantastickou atmosférou. Za druhé Suchet je sice lepší Poirot (třebaže i Ustinov má svoje kouzlo; všichni ostatní herci byli v originále lepší!), ale to pořád nedělá z tohohle TV filmu lepší nebo alespoň stejně dobrou podívanou, i když mezi TV filmy je to pořád nadprůměr. (taky se toho nedalo moc zkazit, že jo :D ) ()

Čas přílivu (2006) (S10E04) 

Lehce zapomenutelný díl. ()

Kočka mezi holuby (2008) (S11E02) 

Chápu, že vesměs každý režisér chce být moderní a do určité míry je moderní vzhled příjemné osvěžení pokud se neopakuje stále dokola. Současně nelze opomenout, že na Poirotovi byla právě ona starosvětská konzervativní kamera tím co divákovi pomohlo nasát atmosféru oněch let. A mně zrovna neimponuje podivně nasvícený kýčovitý vzhled. Doufám, že poslední díly se budou nést více v klasickém duchu. Jinak spíše podprůměrný díl. ()

Tragédie o třech jednáních (2010) (S12E01) 

Vizuálem jeden z nejlíbivějších Poirotů. Příběh je tentokrát méně komplikovaný a v podstatě dost průhledný, a tak zbývá užít si obrazotvornosti a hereckých výkonů. Poirotovi je společníkem sir Cartwright bezvadně zahraný Martinem Shawem. (Profesionálové) ()

Viděla jsem vraždu (2010) (S12E02) 

Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že naprosté většině nejnovějších dílů (počínaje Temným cyprišem) něco podstatného chybí. Že by jim natolik uškodila absence vedlejších postav, zejména kapitána Hastingse, nebo snad grafická přeplácanost či znatelný úbytek nadhledu a humoru? ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

SPOILER: Když Poirot napsal ve svém posledním dopise Hastingsovi, že to co se dozví ho bude skutečně bolet, na mysl mi přišlo několik možných scénářů, myslel jsem hlavně, že půjde o Hastingsovu dceru, že ji Poirot kvůli Hastingosovi ochránil od oprátky. Pravda je mnohem horší. Z Poirota je vrah a Hastings má na triku pokus o vraždu! Teď si pomyslíte, že k tomu určitě oba měli oba velmi závažné důvody. Přece by nevraždili jen tak kvůli malichernosti. Omyl. Hastings se rozhodne pro vraždu, protože nechce, aby si jeho dcera vzala jistého muže, o kterém se tento zpravidla mýlící se génius domnívá, že je vrah. A Poirot zase bere "spravedlnost" do vlastních rukou. Proč "spravedlnost" v uvozovkách? On totiž "vrah", kterého Poirot zavraždí není skutečný vrah, ale jen obyčejná pavlačová drbna. A ostatní kvůli jeho drbům začnou lidé v jeho okolí vraždit. On je nenavádí k vraždě, jen jim podsouvá nepravdy. Neuvěřitelně stupidní zápletka. Starý dobrý Poirot by se leda zamračil, pohrdal onou osobou a řekl, že takové jednání není trestné a kdyby mělo být, pak by polovina Anglie musela být popravena. ()

Reklama

Reklama