Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele laepus k tomuto seriálu (71)

Hercule Poirot (1989) 

Vynikající seriál skládající se ze dvou zcela odlišných polovin - první polovina, ta starší, má tři věci, které nemá ta druhá polovina, ta novější - a to: 1. Vtip, 2. Hastingse, 3. Hudbu... Nové díly jsou sice delší, s propracovanějšími charaktery postav, s temnějším a vážnějším vyzněním, ale přece jen vždy budu zastáncem těch starších dílů - ony tři důvody jsem napsal již před chvílí... Vždyť i Agathiny knížky jsou psány s velkým nadhledem a smyslem pro humor - v mnoha dílech už Agatha parodovala žánr detektivky jako takový a často i sebe samu. I když uznávám, že ty novější díly jsou mnohem filmovější a napínavější. No to už by mohlo stačit :) Tak, konečně dodíván každý díl minimálně dvakrát a každý ohodnocen a okomentován. Některé díly jsem viděl desetkrát a těším se, že je ještě desetkrát určitě uvidím. Prostě vynikající seriál! ()

Únos Johnnieho Waverlyho (1989) (S01E03) 

Hastingsova vášeň pro rychlá auta byla důvodem čtvrté hvězdy, jinak jeden ze slabších dílů ()

Byt ve třetím patře (1989) (S01E05) 

Poirot žádnou rýmu nemá, slečno Lemonová. Jak známo, pohrdám i těmi nejzávažnějšími chorobami :) ()

Rhodský trojúhelník (1989) (S01E06) 

Relativně slabší díl bez Hastingse... čtvrtou hvězdu jsem ale dal za krásně turecky zpracovaný hudební motiv ()

Dobrodružství na moři (1989) (S01E07) 

zajímavý díl bez Jappa a slečny Lemonové se zajímavým rozuzlením a vyřešením případu ()

Podivná loupež (1989) (S01E08) 

automobilová honička, Hastings bydlí s Jappem v hotelu, šmrncovní Carmen du Sautoy a Poirot utahující si ze slečny Lemonové - stačí ()

Křížový král (1989) (S01E09) 

Filmové prostředí 30. let s klasickými hereckými neduhy a přehráváním a roztomilý poslední záběr jsou důvodem čtvrté hvězdy v tomto jinak slabším a komornějším případu. ()

Sen (1989) (S01E10) 

Rozhodně jeden z nejvtipnějších dílů s bezchybnou závěrečnou scénou - proto ten plný počet hvězd oproti obligátním čtyřem ()

Smrt na mysu (1990) (S02E01) 

Vůbec první z "dlouhých" dílů, který se velmi povedl a zápletka je opravdu zajímavá a výsledek nečekaný. Při dlouhé stopáži pak má divák sám šanci odhadovat, jak se to vlastně stalo a nečeká jen na Poirotovo vyřešení. ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

Pro mě dost možná nejlepší díl vůbec! Plno vtipu, zajímavá zápletka, wimbledon a zmínka o Fredu Perrym, Poirot jako chycený lupič v policejní cele, londýnské Natural History Museum... Tenhle díl mám opravdu nejraději. ()

Ztracený důl (1990) (S02E03) 

Zajímavý příběh s nádechem exotiky a spoustou humoru - Japp řídící sledovací akci, Hastings investující a radící a Poirot hrající a studující Monopoly ()

Cornwallská záhada (1990) (S02E04) 

Nad plným počtem není v tomto případě radno váhat - vtipkující Poirot v nejlepší formě, zlepšení stavu Hastingsových šedých buněk a jedna z nejvtipnějších závěrečných scén - jsem zcela spokojen. ()

Tajemné zmizení pana Davenheima (1990) (S02E05) 

Kouzlící Poirot s dobrovolným zákazem opustit svůj byt a navíc ještě s papouškem... a Hastings v prostředí závodních automobilů - skvělá zábava. ()

Dvojnásobný zločin (1990) (S02E06) 

Maximální hodnocení dávám za více než vysokou míru vtipu, za vyšetřujícího (ale neustále chybujícího) Hastingse a za půvabné prostředí Lake District. ()

Tajemství levného bytu (1990) (S02E07) 

Parádní díl - vyšetřující slečna Lemonová, američtí gangsteři, překrásná (přiznaná) filmová stylizace New Yorku 30. let, vloupávající se Poirot atd. ()

Únos ministerského předsedy (1990) (S02E08) 

Samotný příběh nijak převratný, ale pod čtyři hvězdy nejdu už z toho důvodu, že začátek a konec u krejčího jsou prostě fantastické. No a k tomu způsob vyšetřování, kdy se Poirot prochází po přístavu a hledá hotel... ()

Záhada Západní hvězdy (1990) (S02E09) 

Příjemný díl plný kvalitní okolní omáčky - Poirot a jeho kotlety, Hastings vyšeřovatel, Poirot filmový fanoušek a jedna z nejpříjemnějších závěrečných scén vůbec. ()

Reklama

Reklama