Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele e-arthworm k tomuto seriálu (4)

Zlo pod sluncem (2001) (S08E01) 

Výborný díl s poměrně překvapivým vyústěním, odlehčený Poirotovou nedobrovolnou léčebnou kúrou. Kromě "aktuální" vraždy zde H. P. vyřeší i neobjasněný mord z nedávné minulosti a jako bonus i pašování heroinu. Lehkým zklamáním je pouze dabing - k Poirotovi lépe sedne hlas J. Meduny, než P. Kostky. "Jak je to možné ? Kdekoliv se objevíte, lidi padají jako mouchy..." ()

Temný cypřiš (2003) (S09E02) 

Výborný díl s nečekaným rozuzlením. Překvapilo odlišné pojetí závěrečného odhalování pachatele - obvyklé sezvání všech zúčastněných do jedné místnosti se tentokráte nekonalo. Vyzdvihl bych scénu, kde Poirot předstírá otravu, a zejména humornou "pomazánkovou" pasáž (jak trefné, tehdy i dnes) :-) "Sestra Hopkinsová má zajisté bystrý intelekt, ale v žádném případě se nevyrovná tomu mému." ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Dokonalá zápletka, nečekané rozuzlení a ještě nečekanější závěr (byť tento díl není jediný, který skončí sebevraždou pachatele, viz "Vražda Rogera Ackroyda"), díky němuž se počet mrtvol vyšplhá na 5. Film je navíc prošpikován hláškami, ať již ze strany samotného Poirota, dua plukovník x doktor, či ostatních cestujících. "Netrapte se tím, milý příteli, Vy to vyřešíte. - Ó jistě, já vím." ()

Poslední víkend (2004) (S09E04) 

Další z výborných dílů, navíc prošpikovaný množstvím skvělých hlášek. Zejména pasáž s kachnou neměla chybu :-) Za zmínku jistě stojí i dokonale zahraný majordomus v podání Edwarda Foxe. "Člověk si přece nepozve domů hosty, aby je potom odbouchnul !" ()

Reklama

Reklama