Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Sakulnikov k tomuto seriálu (13)

Zlo pod sluncem (2001) (S08E01) 

Poirot na dietě je jeden z mých nejoblíbenějších poirotovských výrazů. Přesto je tento díl spíše slabší, tedy pouze standadrdní. Onehda jsem byl k Poirotovi přirovnán a tenhle díl patří k důkazům, že na tom něco bude :) ()

Vražda v Mezopotámii (2001) (S08E02) 

Ano záběry natočené v Tunisku ve mně vyvolaly nostalgii, takže 5*, Jinak je to klasicky dobrý David Suchet, škoda jen toho Kostkova dabingu, Meduna má přece jen vhodnější hlas. ()

Temný cypřiš (2003) (S09E02) 

Nezapomenutelné výrazy Hercula, když ochutnává britskou kuchyni. Nebo když pije "čaj." ()

Hodiny (2011) (S12E04) 

"A jak se jmenujete Vy ??" - "Hercule Poirot !!" - "To není jméno, ale pazvuk !!" - jinak už je velmi cítit předválečné temné napětí. ()

Sloni mají paměť (2013) (S13E01) 

Velmi povedený díl, ale v jiném stylu než starší řady. Suchet je skvělý herec, ale prvně jsem ho slyšel v originále a ještě jsem si zvýšil jeho hodnocení. Navíc je vidět, že i český dabing se zde povedl, neboť udržel styl mluvčího. ()

Velká čtyřka (2013) (S13E02) 

Akční poloha Poirotovi moc nesvědčí, ale David Suchet skvělý jako vždy a sentimentální nálada setkání starých přátel k tomu. ()

Hra na vraždu (2013) (S13E03) 

Klasický Poirota v kombinaci s madame Oliver, což je velice vtipná kombinace. ()

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (2013) (S13E04) 

Velmi podobná atmosféra jako v Orient Expressu. Navíc se Poirot setkává se svou láskou. A slovní přestřelka s psychiatrem je nezapomenutelná a nejen ta slovní. ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

Je smutné vidět Poirota v takové pozici. Poirot: The food, it is disgusting. Hastings: Rationing, I suppose. Poirot: No, it is the English cooking. Jinak velice smutný díl. ()

Reklama

Reklama