Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Elyssea k tomuto seriálu (10)

Smrt v oblacích (1992) (S04E02) 

Vynikající Poirot. Ovšem vrahovské schémá mi přišlo velice podobné jako u Záhady Modrého vlaku... David Suchet je nejgeniálnějším Poirotem a kdo nemá rád jeho a Jappovy vtípky? :) ()

Bonboniéra (1993) (S05E06) 

Bonboniéra je jednou z povídek. Velmi upravená, přizpůsobená. Ale velice dobrá. ()

Vánoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

Vcelku věrná adaptace knižní předlohy, na které považuji za rušivý jen dabing Pilar a vlastně dost podivný způsob vraždy. Ale je opravdu kouzelná Herculovská vánoční melodie. Ta se opravdu povedla. :) ()

Případ v ulici Hickory (1995) (S06E02) 

Proč si musí tvůrci upravovat zápletky? ¨To jediné opravdu nechápu a ze srdce to na Poirotovi nesnáším... :/ ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Přežila bych i významné změny oproti předloze. Zvlášť co se jednotlivých charakterů týče. Ale to, že se u Poirota nudím, se odpustit nedá. V tomto případě kniha film překonává nikoli o chlup, ale o tři celé Bobíky. ()

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Opět celkem zklamání. Adaptace prostě nejsou tak dobré, jako knížky. Poupravované finále... ()

Zlo pod sluncem (2001) (S08E01) 

Velmi věrná adaptace knižní předlohy. Odlišnosti jsou minimální. Obsazení je stále velmi přesné. Jeden z lepších Poirotivských filmů posledních let. ()

Záhada modrého expresu (2005) (S10E01) 

Záhada Modrého vlaku je jedna z mých nejoblíbenějších knih od Agathy Christie a její zpracování je pro mě docela velké zklamání. POZOR, MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!! Nejprve obsazení Jamese D'Arcyho do role Dereka Ketteringa. Nejprve jsem byla velmi znepokojená, ale právě James byl nakonec tím nejmenším zlem. Katherin Grey se celkem vyvedla a jinak jsem byla celkem spokojená až na La Roche (tohle je uhrančivý hrabě?). Co mi nejvíce vadilo, bylo zprznění naprosto celé knihy. Přidaná matka Ruth van Aldenové, milenka Van Aldena (zato milenka Ketteringa zde vůbec nebyla = Derek byl vyveden jako zamilovaný manžílek), pokus o vraždu Katherine - to všechno si vymyslel nějaký úžasný scénárista, kterého bych nejraději zaškrtila. Naopak naprosto vyhodili vztah Dereka Ketteringa a Katherine Greyové. A nakonec za vlasy přitažené finále, které si scénárista opět vycucal z prstu. Zapomenutou vraždu jsem přežila. Filmu nijak neublížilo, že se od knihy také dost lišil. Ale toto? Moje nejoblíbenější Poirotovka a skončila naprosto trapně. Ach jo. Tohle se nevyvedlo. ()

Rodinné sídlo (2006) (S10E03) 

Na druhé zhlédnutí o poznání lepší, i když Lucy Punch mi do role Susan stále moc nesedí (ale narozdíl od dřívějška už znám její herecký projev). ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Nemůžu se rozhodnout jak hodnotit, a tak raději nehodnotím. Proměna Hercula v trochu moralistického pána, který si odmítá připustit otázky citu je velmi uvěřitelná a Suchet by si zasloužil nějaké ocenění, protože emoce jsou z něj cítit na sto honů, ale zachovává si důstojnost. ()

Reklama

Reklama