Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele PKD k tomuto seriálu (3)

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Squellá a démonická Julča Coxovic z Duny 2000 s kukadlama jako zrcadlama, jejíž bělostně porcelánový obličej dlouho nezapomenu. Venuše Illská? Hadr. V těch očích by se fakt dalo utopiti. Potěšil Toby Stephens z viktoriánských BBC adaptací. A vůbec mi tady nechyběl (naopak) věrný pejsek/sidekick, Herkulese Hruštičky. I když...já mám raději Tři malá Prasátka.:))) ()

Kočka mezi holuby (2008) (S11E02) 

Jak už tu někteří napsali, jde o díl, který se velmi příjemně vymyká z obvyklé H.P. šablony. Atmosféra je výborná, což není i přes veškeré klady tohoto rozsáhlého projektu, zrovna na denním pořádku. Sice tu máme obligátní závěrečnou skupinovou katarzní terapii alá Hercules Hruštička, ale to nevadí (já si ji stejně vždy plně užiji), páč zbytek je i díky prostředí (které mi dalo vzpomenouti na Harryho Pottera a šílenosti typu Noc Démonů 2:) etc.) nadprůměrný. A postava ředitelky byla vybrána opravdu výborně. Já tento typ britských žen prostě hodně beru.;-) ()

Hodiny (2011) (S12E04) 

Další parádička, tentokráte s příměsí dobové politiky. V jedné z rolí Tom Burke, který o 9 let později na minimálních prostoru, perfektně ztělesnil/znovuoživil Orsona Wellese v Mankovi. Palce nahoru za tu hororovou slepou bábu a tu haldu nefunkčních mysteriózních hodin. ()

Reklama

Reklama