Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Nancy k tomuto seriálu (4)

Hercule Poirot (1989) 

Není to tak dobré, jako filmy o Poirotovi, ale přesto jsou to stále kvalitní detektivky. Je jasné, že tady musí příběh vměstnat do necelé hodiny a ve filmech měli asi hodinu a půl, ale přece jen jako u každého seriálu, nejsou úplně všechny detektivní příběhy tak dobré, aby se tohle dalo tolerovat. Jinak Suchet opět velice povedený. ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Asi můj nejoblíbenější Poirot. Roztomilý (a inteligentní) pejsek, který nakonec téměř všechno vyřeší a Hercule Poirot, který to dořeší (a já zas nepochopím, jak na to přišel). Jsem u toho sice za blbou, ale přesto se mi to líbí :-). ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Opět perfektní David Suchet, který tentokrát řeší starý případ. Byla to vlastně normální poirotovská detektivka, ale přesto něčím odlišná a to tím, že zde obhajovali mrtvou osobu. Celkově velice povedený Poirot, který patří mezi mé oblíbené. ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Můj oblíbený Hercule Poirot, který se mi ale mnohem víc líbil v původním filmovém zpracování. Už jsem si tam zvykla na všechny ty osoby (a stejně vždycky zapomenu, kdo spáchal tu vraždu), ale tady mi to přišlo, jako by se už nevědělo, co točit, tak se natočil remake již udělaného filmu s jiným hercem a méně povedený. ()

Reklama

Reklama