Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele klerik k tomuto seriálu (6)

Vánoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

Samozrejme neopakovateľný šarm a atmosféra. Vianoce tiež pomáhajú, ale tentoraz sa mi zdalo, že finálna objasňovačka bola príliš domotaná a založená na priveľa dohadoch... ()

Vražda na golfovém hřišti (1996) (S06E03) 

Dosť hustá poirotovka. Tentokrát ešte viac domotaná ako inokedy, ale v podstate uveriteľná aj keď vynáša dedukciu slávneho detetktíva na úroveň boha :-). Asi najlepšia, čo som zatiaľ videl. Svoju úlohu zohráva aj fakt, že sú v stávke Herculove fúzy... ()

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Poirot je na dôchodku, ale ide mu to snáď lepšie než kedykoľvek predtým. Scenár si toho opäť (pri)veľa necháva na finálne stretnutie všetkých zúčastnených, ale potešilo napätie i akčný záver... ()

Zlo pod sluncem (2001) (S08E01) 

Napriek tomu, že časť zápletky je až otrocky christieovská a pre veciznalých predvídateľná, jedná sa o jednen z najlepších nápadov, ako spáchať vraždu. Nagélovanosť Poirotových fúzov je na hranici znesiteľnosti, jeho mozgové bunky sú však v skvelej forme... Tentoraz sa celkom snaží aj Hastings... ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Veľmi slušná detektívka so škriatkovsky charizmatickým Davidom Suchetom. Dokonca občas prekvapí aj svojou drsnosťou. Príbeh je vystavaný na Poirotovej dedukci a divák má len malú šancu držať s ním krok a asi sotva odhalí zločin skvôr ako slávny detektív, čo je síce fajn, ale pocit, že máte primálo vstupných informácií na spoluprácu zamrzí... ()

Schůzka se smrtí (2008) (S11E04) 

Pár celkom slušných brutalitiek a zákerných motivácií niektorých postáv. Prekvapivo známe obsadenie. Klasicky dobrý Poirot... ()

Reklama

Reklama