Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Brouk 

všechny recenze uživatele

David Suchet je podle mě nejzdařilejší postavou Hercula Poirota, která odpovídá popisu Agathy Christie, který jsem si kdysi vytvořil. A navíc se podařilo tvůrcům tohoto seriálku vytvořit zdařliou atmosféru Anglie. Jinak souhlasím s Tosimem, že pasivní postavy Hastinse a Jappa čas od času sráží celkový velmi příjemný dojem. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Miluji detektivky od Agathy Christie a "Herkul" v podání Davida Sucheta je prostě dokonalý. Opravdu se herci podařilo s naprostou profesionalitou vžít se do rozmarů a chování slavného francouzského, ehm pardon belgického detektiva - on Poirota nehrál..on jím byl. Ne vždy se tvůrci drželi bezvýhradně knižní předlohy, nicméně není nad fajn pocit si nejdříve přečíst vybranou povídku - nechat pracovat fantazii a následně shlédnout filmové zpracování. Postavy najednou ožijí, vrazi se stanou skutečnými, stará venkovská sídla i exotické lokality z vašich představ dostanou konkrétní podobu a vy už se jen těšíte, až Poirot všechny svolá, aby mohl vyřknout závěrečný ortel. Kéž bych se stal jeho věrným Hastingsem... ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekomu to možno príde zdĺhavé, nudné a omáčkovité, ale podľa mňa je toto ukážka skvelého, inteligentného detektívneho seriálu v hlavnej úlohe s nenahraditeľným Davidom Suchetom v roli "malého žabožrúta" Poirota. Kam sa hrabú otravné a nehorázne nudné C.S.I kriminálky, ktoré v tomto prípade nesiahajú ani po päty. Skvelé na tomto seriáli je to , že vás prinúti sa zamýšľať nad tým kto je vrah, prinúti vás zapamätať si postavy a pred koncom vždy máte (teda aspoň ja hej) svoj tip, kto je ten zločinec. Toto v moderných kriminálkach nenájdete. Tam je to samá databáza, zbytočné špeciálne efekty, DNA, hlášky typu: "bez právnika nepoviem už ani slovo" a na psychológiu totálne zabudli. No, ale späť k Poirotovi. Najlepšie časti sú jednoznačne v intervale 1989-2002. V roku 2002 odišli zo seriálu 3 veľmi dôležité postavy a to Kapitán Hastings, slečna Lemonová a hlavný inšpektor Japp, čo je podľa mňa hrozná škoda. Dialógy Poirota a Hastingsa boli jednoducho geniálne a patrili medzi moje obľúbené. Aj tak chválim tvorcov, že to nevzdali a v seriáli pokračovali ďalej. Zatiaľ je koniec v nedohľadne. http://www.youtube.com/watch?v=Hmx6dQJf_rk ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Je zcela samozřejmé, že v počátcích byl Hercule Poirot mladší, hubenější a měl po boku Arthura Hastingse a slečnu Lemonovou, a takhle s námi pobýval většinu času. Stejně jsem nikdy nechápala, proč se Hastings nedal dohromady právě s touto slečnou, ale do toho nemám co mluvit. Mně se ale úplně nejvíce líbily ty díly, kdy už byl Hercule Poirot starší, silnější a sám, na všechno. Byly to ponurejší, temnější díly, ale patří k těm mým opravdu oblíbeným. Orient Express jim svou depresivní atmosférou kraluje. Hercula Poirota mám ráda kvůli té době, chtěla bych se umět česat, strojit a líčit jako všechny ty dámy tam, potkávat uhlazené pány v nažehlených oblecích a stolovat a bavit se, jako v těch dobách, to je to, co se mi na tomto seriálu tak moc líbí a za co obdivuju všechny lidi, kteří se na něm po této stránce vyřádili. Ale nepochybně, příběhy jsou nápadité a promyšlené a miluju tu Poirotovu finální společenskou seanci, na které předvádí své myšlenkové pochody a také jeho gesta, zvyky, projevy, to se panu Suchetovi opravdu moc povedlo a pro mě jiný Poirot neexistuje! Jen u jednoho dílu jsem poznala, kdo je vrah a u dalších pak už většinou také, ale jen kvůli dabingu, kdo nechce vědět víc, nečtěte dál! spoiler (většinou vraha dabují známější dabéři) spoiler. ()

Simbet 

všechny recenze uživatele

Agathu jsem četla už v pubertě. V té době jsem ale patřila do tábora fanoušků slečny Marplové a Herculem Poirotem jsem opovrhovala (což neznamená, že bych to nečetla). David Suchet mě přesvědčil, že i Hercule Poirot stojí zato. Je to snad jedinný seriál, na který jsem ochotná v telce koukat a to i opakovaně. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Davida Sucheta pro roli Hercule Poirota vybrala osobně dcera Agathy Christie Rosalind. Sám Suchet o tuto roli stál a to navzdory tomu, že ho od přijetí této role zrazoval jeho starší bratr John, tehdejší moderátor zpráv na televizní stanici ITV, pod jejími křídly seriál později vznikal. (CANNIBAL)
  • David Suchet byl podstatně štíhlejší než postava Hercula Poirota, a tak aby dosáhl potřebné zavalitosti, nosil po celou dobu natáčení pod oblekem vycpávky a škrobený límec, v němž jeho krk působil mohutněji. Zpočátku si také nechával zkracovat vlasy na temeni, aby se i proplešatělostí Poirotovi přiblížil. (Hans.)

Reklama

Reklama