Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Johanita k tomuto seriálu (9)

Hercule Poirot (1989) 

Pohlazení po duši s legračním knírkem, brilantní myslí a obrovským egem. :-) K tomuhle sahám vždycky, když se chci uvolnit, pobavit... detektivka dle mého gusta. ()

Dvojitá stopa (1991) (S03E07) 

Poirot zamilován! Divák je tak šokován, že mu odpustí i podivnou zápletku (zcela ne-Poirotovské rozuzlení) a hutnou seriozni atmosferu. Chudák Miss Lemon! Tento díl nepatří k mým oblíbeným, no je milé vidět, že i Hercule může být poblázněn a zcela mimo sebe. ()

Případ v ulici Hickory (1995) (S06E02) 

Skvělý díl. Zajímavá zápletka, inspektor Japp a Miss Lemmon, Hercule Poirot ve svém živlu a dokonale vtipný. ()

Vražda na golfovém hřišti (1996) (S06E03) 

Tolik náhod a podivných okolností...ajajaj... no i tak dávám 3 a půl hvězdy a to i přestože si potrpím na zápletky jiného druhu. Poirot v tom prostě umí chodit. Opět další dovolená, která se proměnila v zajímavý případ...a Hastings je zase okouzlen a nakonec i zamilován. I přes ponurost příběhu film nakonec vyznívá poeticky. To bude asi ta Francie, akordeón v pozadí a ta romantika nakonec. Škoda, že kvůli ní ubylo vtipu a svižnosti - i přes svéráznou postavu francouzského detektiva s minimálně stejně velkým egem jako je to Poirotovo. ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Poirot si čichnul k mystice...a venčil pejska! :-) Skvělý díl! ()

Smrt lorda Edgwara (2000) (S07E02) 

Klasická zápletka - vražda, dýky, dopis,... podezřelé okolnosti ... a nakonec skvělé rozuzlení. Poirot se zlobí! Super díl. ()

Vražda v Mezopotámii (2001) (S08E02) 

I přestože mám radši Poirota v Evropě, zápletka, zločin i rozuzlení jsou tak zajímavé, že mi prostředí archeologických vykopávek až tak nevadilo. Líbí se mi lehké propojení s dílem "Double clue". Příběh skvěle odsýpá, proto jsem ochotná odpustit i tu "dalekou minulost", která se připlete (To nemám moc ráda. Příběh to většinou zbytečně zkomplikuje...). Shrnuto a podtrženo, skvělá atmosféra, Poirot vtipně vyveden z míry pískem ve spodním prádle, komáry a dávnou přítelkyní, geniální zločin a skvělé rozuzlení. Čtyři hvezdičky. ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Tak trochu jiný Poirot. A mě se moc líbil! Kráska v nesnázích a detektiv objasňuje případ z minulosti. Zápletka zdánlivě předvídatelná... Zdánlivě. Celý film působí až poeticky, i díky překrásné hudbě. David Suchet zraje jako víno. ()

Karty na stole (2005) (S10E02) 

tenhle díl jsem si fakt užila! skvělá zápletka. Bravurní dedukce. Jinak souhlasím s akisha. Bez toho úplného konec by se to obešlo. ()

Reklama

Reklama