Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele CSSML k tomuto seriálu (8)

A co tvoje zahrádka? (1991) (S03E02) 

Díl s jednoduchou zápletkou napěchovaný humorem, své místo dostane i náboženství, konkrétně líbání ikon. Byl jsem mile potěšen. ()

Temný cypřiš (2003) (S09E02) 

V předchozím díle Poirot neměl možnost údajného vraha zachránit před šibenicí, tentokrát příležitost dostal a jako vždy uspěl. A tentokrát jsem ani nebyl překvapen závěrečným odhalení, protože od půlky je jasné, že druhá možnost je jen jedna. ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Mohla to být dobrá detektivka, kdyby nezačínala souložením. To opravdu neumí tvůrci přitáhnout pozornost jinak. Přiznám se, že konečné řešení mne také napadlo, ale jak byl zločin spáchán, jsem netušil. ()

Poslední víkend (2004) (S09E04) 

Solidní detektivka se silným příběhem o přátelství, odpuštění i neodpuštění, ale ta soulož, cui bono? To by jinak nikomu nedošlo, k čemu dojde, když se sejde nepolepšitelný sukničkář a nadržená rachotina? Opravdu ne? O co jednodušší to mají Japonci, kterým na celou scénu vystačí chycení za kimono – tedy ve filmech, na které se dívám. Poirota sleduji v originálu, takže český dabing neřeším. ()

Záhada modrého expresu (2005) (S10E01) 

Hodně slabý díl, chování postav vůbec nedávalo smysl, ta trojice se chovala jak permanentně zhulená. Jak píše Elyssea, velký podíl na špatném vyznění nesou tvůrci filmového zpracování. SPOILER: Ovšem hlavní zápletka je na chlup stejná jako v dílu Plymouthský expres, takže i Agátě docházely nápady. ()

Čas přílivu (2006) (S10E04) 

Ze začátku strašný zmatek v postavách. Správně slizký vrah, který je po zásluze potrestán, to trochu napravuje. Ne, trest smrti se rozhodně neměl rušit. Teologická vložka potěšila. Výstižný komentář: Šandík ()

Kočka mezi holuby (2008) (S11E02) 

Dobře natočené, kamera kvalitní, ovšem v závěru udělala Agatha z Poirota idiota. Každý průměrně inteligentní detektiv by nechal tajného agenta zatknout okamžitě, jakmile by zjistil jeho totožnost, protože každý průměrně inteligentní detektiv ví, že agenti u sebe nosí pistoli a jsou připraveni zastřelit každého a nakonec sebe. Jen geniální Poirot musí svou genialitu ukázat v idiotické konfrontaci, v závěrečném kolečku vrahů, a dát vrahu příležitost znovu vraždit. Podobně nesmyslný konec byl v díle Čas přílivu. ()

Schůzka se smrtí (2008) (S11E04) 

Svině je zaříznuta a Poirot je pověřen vypátráním řezníka nebo řezníků. A jelikož to byla velká svině, čekal jsem, kdy se ze zaříznutí vyklube něco víc brutálního. Přišlo mi to logické. Ovšem zápletka s řeholnicí je průhledná až hanba, co by dělala řeholnice při výkopech v Sýrii. Říkal jsem si: ta po ní ale jede, navíc řeholnice skončila opravdu podivně. Tento díl je spolu s Orient expresem jeden z mála, kde Poirot dává více najevo svou víru. Cupitá s růžencem v ruce, pokřižuje se, na závěr konejší všemohoucím Bohem a růženec daruje. ()

Reklama

Reklama