Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechci urazit Poirotovi fanoušky, ale podstatný je napsat sem svůj osobní názor a ten je takový, že mě tenhle seriál nebaví. Každopádně házet Poirota do odpadu by bylo vůči němu taky nefér. Přece jenom to nelze srovnávat s hrůzou typu VKVéčka, takže proto jsem se rozhodl dát 1 hvězdičku a tak to z mé strany i zůstane. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série v podání Davida Sucheta byla naprosto famózní. On se prostě pro tuto roli narodil. Navíc když jsem se dočetl, jak on sám roli studoval a trénoval, kolik času tomu věnoval, byl jsem úplně v šoku. V šoku spíše ale z toho, že se někdo tak může vnořit do role. Ale je to jenom dobře, protože ve většině dílů byl naprosto skvělý. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který nezklame. Kamera, výprava, režie, to všechno představuje velmi slušný televizní standard v zemích, kde si ještě váží televizního diváka. David Suchet si zde bez váhání střihl svojí životní roli a ani další herecké výkony rozhodně nejsou špatné. Příjemná, poctivě natočená oddechovka. 8/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni ostatní představitelé Poirota, s Branaghem v čele, se můžou jít klouzat, Hercule Poirot je pouze jeden a to David Suchet. Ten postavu belgického detektiva zahrál s takovou grácií, že všechny další adaptace jsou už vlastně úplně zbytečné. Seriál samotný je pak přesně ta dávka anglického suchého humoru a jakési elegance (zazní v této sérii vůbec nějaké sprosté slovo? Třeba 'kurva'?), která člověka vždycky potěší. Protože i když se v něm řeší mordy, krádeže a další radovánky, je jednomu při jeho sledování tak nějak dobře po těle. ()

Hyger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro z každého dílu na mne dýchala taková pohodová atmosféra tehdejší Anglie a pro studená zimní odpoledne je tento seriál jako stvořený. Poirot je v Suchetově podání opravdu geniální, jeho "šedé buňky mozkové" fungují na 100%. Nevím, jak zní originál, ale dabing Jaromíra Meduny se mi líbil hodně. Osobně dávám přednost seriálu, i když filmy z 90. let taky nebyly špatné. Což bohužel nemohu říci o těch nejnovějších, kde mi jaksi scházel Hastings, a celé to čišelo novotou. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (128)

  • Natáčelo se na Burgh Island. Hotel Bigbury-on-Sea na témže ostrově je také místem, kde Agatha Christie napsala knihu "Evil Under the Sun". (ČSFD)
  • Tato epizoda je natočena podle knihy Agathy Christie „Mrs McGinty's Dead“, která vyšla v roce 1952. (PhillM.)
  • Tato epizoda se dnes již nevysílá v plné verzi. Pár krátkých scének bylo vystřiženo. Kupříkladu hned poté, co se Poirot (David Suchet) dozvídá, že byla slečna Nicky otrávena, je střih a vidíme záběr na bonbony a vysvětlení, čím tedy byla otrávena. V celé verzi však po tomto střihu následovala scéna, kde Poirot sleduje operaci a rozčiluje se nad tím, jak mohla slečna Nicky bonbony sníst. Celá verze je dostupná pouze na starých DVD nosičích. (mnaucz)

Reklama

Reklama