Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Snorlax k tomuto seriálu (30)

Dobrodružství na moři (1989) (S01E07) 

Když se mi zcela náhodou jednou podaří odhadnout, kdo je vrah, musím dát plný počet. Ale on si to tenhle díl stejně zaslouží. ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

Hospodyně k zulíbání ví, že ty švýcarské hodinky za nic nestály a zámečník musí být Číňan. ()

Tajemné zmizení pana Davenheima (1990) (S02E05) 

Průměrný Poirot, ale za hlášku „prosím nebratříčkujte se s tím tvorem, ještě ho cvičím," si vysloužila další hvězdičku. ()

Tajemství levného bytu (1990) (S02E07) 

Opět vynikající Suchet v roli Poirota je doplněn Hootkinsem v roli rozkošně nafoukaného agenta FBI. ()

Vosí hnízdo (1991) (S03E05) 

Patřičný kus pověstné Poirotovské "skromnosti" doplněný až nadstandardní dávkou humoru. ()

Tragédie v Marsdonu (1991) (S03E06) 

Opět velmi roztomilý humor, Suchetův Poirot očima málem zavraždil majitele hotýlku, když se dozvěděl pravý důvod svého příjezdu. ()

Dvojitá stopa (1991) (S03E07) 

Poirot již při prvním pohledu na ruskou hraběnku vzplane citem, jenž ho donutí se pýřit a chovat se velmi nezvykle. Tento díl je netradiční nejen v zaláskování Hercula, ale také v téměř stoprocentní absenci humoru. ()

Záhada španělské truhly (1991) (S03E08) 

Hercule Poirot se skromností sobě vlastní dospěl k závěru, že bude nejen pokorný, ale bude ten nejpokornější člověk na světě. Prohlášení vskutku důvěryhodné. ()

Krádež královského rubínu (1991) (S03E09) 

Jako detektivka tento díl vlastně nestojí vůbec za nic, ale jako kouzelná konverzační komedie je to vynikající. ()

Záhada lovecké chaty (1991) (S03E11) 

Poirot sic málem zesnul, neb ochořel smrtelnou nemocí zvanou rýmečka, ale to mu nezabránilo navzdory značným zdravotním obtížím vypátrat zapeklitě ukrytého vraha. ()

Smrt v oblacích (1992) (S04E02) 

To bych ani nevěřila, že mi bude chybět Hastings! Ale jinak tradičně vtipný Poiriot. Dojem kazí již sama předloha, Poirot tentokrát neodhalí vraha díky práci šedých buněk mozkových, ale spíše by se jeho práce dala přirovnat k akci šamana. ()

Outsider (1993) (S05E02) 

Tenhle příběh by se hodil spíše poručíku Colombovi, tam se mi velmi často stává, že kvůli odporným povahovým vlastnostem zesnulého jsem nucena fandit vrahovi. A u tohoto dílu jsem čekala, že Poirot na samý závěr vraha - dobrodince lidstva vyznamená. Jsem zklamána, neocenil ho. ()

Žlutý iris (1993) (S05E03) 

Poirot nevyřešil případ! Svět se zřejmě zhroutí, ale nemusíme se bát, Hercule Poirot se s vervou pouští do luštění staré hádanky, jejíž řešení mu bylo znemožněno nalézti. ()

Dobrodružství italského šlechtice (1993) (S05E05) 

Slabší příběh, ale za ten závěrečný Poirotův pohled na ono málem bezprizorní zvířátko si u mě vykoledoval hvězdičku navíc. Suchet je prostě mistr pohledů. ()

Bonboniéra (1993) (S05E06) 

Poirot v uniformě a se svým obvyklým něžným úsměvem, když mu někdo lichotí. Tentokrát i s milostným vzplanutím vyšetřovatele, zkrátka okouzlující. ()

Zrcadlo mrtvého muže (1993) (S05E07) 

Poirot sice tradičně hýřil svými bonmoty, ale tentokrát mu zdatně sekundoval kapitán Hastings. Moc zdařilá je i skeč inspektora Jeppa zcela nepolíbeného klasickým vzděláním. ()

Reklama

Reklama