Reklama

Reklama

Smallville

(seriál)
USA / Kanada, (2001–2011), 154 h 46 min (Minutáž: 40–84 min)

Režie:

D.J. Caruso, Rick Rosenthal, Greg Beeman, Michael W. Watkins (více)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Eric Johnson, Annette O'Toole, Erica Durance, Shawn Ashmore, John Schneider, Justin Hartley (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(216)

Obsahy(1)

Jednoho dne postihne zapadlé městečko Smallville neštěstí, déšť meteoritů změní život spoustě lidí. Syn bohatého a bezohledného Lionella Luthora, Lex, je ozářen a přijde o vlasy, malá Lana Langová ztratí oba rodiče a bezdětní a po dítěti marně toužící manželé Kentovi naleznou uprostřed kukuřičného pole malého chlapečka. Adoptují ho, přičemž už tuší, že malý Clark nepochází z této planety. Střihem se dostáváme o 12 let později, kde dospívající Clark překvapuje své okolí i sám sebe svými neobvyklými schopnostmi - svou rychlostí a silou. Začíná si uvědomovat, že je jiný, a rodiče mu odhalí tajemství jeho příchodu. Při autonehodě se seznámí s Lexem Luthorem, zachrání mu život a mezi oběma muži vzniká přátelství. Mezitím se v místní nemocnici probouzí z komatu Jeremy, hoch, který byl rovněž postižen ozářením v kukuřičném poli, když jej předtím jeho spolužáci připoutali ke kůlu jako tzv. strašáka roku. Mstí se svým bývalým kamarádům, dostává je do komatu elektrickými výboji. Jeho běsnění dokáže zastavit jen superman Kent Clark. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (407)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nápad se Supermanovým mládím je povedený a práce na seriálu povedená. Samozřejmě že úroveň jednotlivých dílů kolísá a celkově seriál upadá. Kvalit scénáře seriálu Buffy nedosahuje. Nejvíce se mi zpočátku líbily ty náznaky k původnímu Supermanovi. Například, když Chloe mluví o své sestřence Lois Lane. takový sympatický odkaz, který tvůrci neomluvitelně zazdili, když z Lois udělali regulérní seriálovou postavu. Ach jo, přesto 4*. P.S. Až na přelomu 5. a 6. řady jsem se dočkal návazností dílů na sebe, toto propojení seriál konečně zvedá. Nerad přepisuji komentáře, vlastně to nedělám ani teď, jen ho rozšiřuji. Po letech konečně dokoukán celý seriál až po srdcervoucí finále poslední (10.) řady. A bacha trochu spoilerů. V 7. a 8. serii mi vše přišlo někdy nedotažené a jaksi zmatené. Začátek 9. serie pro změnu nudný, pak se však začne devátá rozjíždět a to hlavně díky postavě generála Zoda. Ale jen scenaristicky, protože Callum Blue, není schopný Zoda uhrát. Na to mu chybí charisma, které Zod musí mít (až ke konci 10. serie si herecky trochu spraví reputaci) No a zbývá poslední serie. Některé díly mi sice připadaly navíc, ale v každém bylo něco důležitého pro celkový příběh. Nejvíce mě ovšem potěšil 15. díl, kdy po všech těch temných řečech a temné vizuální stránce, šlo především o oddych a zábavu, aneb pozor na Clarka s kocovinou a "oknem" ;-). A pak přišel závěr, nevěděl jsem úplně, co mám čekat, ale mé naděje nebyly zklamány. Seriál, který jsem začal sledovat už na střední se pro mě důstojně završil, pocitově mě vrátil zpět do doby, kdy mé dny byly ještě světlé a plné naděje, a nechyběl ani původní hudební motiv. Čekání na to, až si "Smallville" oblékne svůj pověstný trikot a začne létat, bylo dovršeno. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevim, kolik sérií jsem viděla...je to tak bezvýznamný a tak o ničem, že se to nedá kontrolovat. Jako ubíječka hlavy po příchodu domu ze školy na střední to bylo únosný, za to ta hvězdička...a jestli se to mělo někde ve třetí sérii zlepšit (budem předstírat, že jsem něco takovýho postřehla), tak seriál, kterej potřebuje na rozjezd dvě série, neni u mě dobrej seriál. Dodatek: Tenhle Clark je ještě víc na zblití než ten hermafrodit z Muzikálu ze střední. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, na které jsem v mladším věku rád koukal a dnes spíš koukám, že se to ještě točí. Mě Smallville přestal bavit někde okolo páté sezóny, kdy naivita tvůrců začala dosahovat kritické hranice a wtf momentů bylo čím dál víc. Tom Welling je sympaťák a do role Supermana se tipově přesně hodí (možná víc než Brandon Routh nebo Dean Cain) a Kristin Kreuk je neuvěřitelná kočka, škoda že si tvůrci příliš nevěděli s její postavou rady (a to hlavně po nástupu Lois Lane v protivném podání Ericy Durance). Díky několika povedeným prvním dílům, skvělému vizuálu a příjemným hercům mi na mladého Supermana zůstanou hezké vzpomínky. A někdo mi prosím jednou napište, jak to celé skončilo. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

No nic, musím trochu vyvážit hodnocení, protože Smallville bych teda opravdu za odpad! neoznačil. Popravdě mám tenhle seriál rád. Na druhou stranu první 3 série byly opravdu celkem o ničem, ale pak se příběh rozjel a začal nabírat pravý komiksový nádech. Řekl bych, že herci jsou pro svoje role opravdu dobře vybraní. Co se mě osobně nejvíc na seriálu líbí jsou ostatní komiksové postavy, které nejsou tolik filmově proslaveny, jako: Green Arrow, Black Canary, Flash/Impulse, Cyborg... Mám rád komixy a proto je pro ně seriál srdcovka, jeslti víte o něčem jiném ve stejném žánru, tak mi napište. ()

Dever 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa ľudom sa to nepáči pretože to považujú za blbý remake no podľa mňa je to lepšie ako starý superman a to z dvôvodu tej rozmanitosti myšlienok v každom jednom dieli, zdá sa mi to viac zaujímavejšie ako starý superman ktorý mi pripadal v celku nudný aj keď nie zlý..........................Soundtrack Mark Snow: 1. Save Me - Remy Zero [4:02] ,2. Inside Out - VonRay [3:38] ,3. Island in the Sun - Weezer [3:21] ,4. Superman - Five for Fighting [3:41] ,5. Nuclear - Ryan Adams [3:25] ,6. Lonely Day - Phantom Planet [3:45] ,7. Fight Test - The Flaming Lips [3:55] ,8. Don't Dream It's Over - Sixpence None The Richer [4:01] ,9. Wave Goodbye - Steadman [4:02] ,10. I Just Wanna Be Loved - AM Radio [3:57] ,11. Everything - Lifehouse [6:09] ,12. Time After Time - Eva Cassidy [4:00], ()

Galerie (3 367)

Zajímavosti (98)

  • Hlavní postavy Clark Kent (Tom Welling), Lex Luthor (Michael Rosenbaum) a Lionel Luthor (John Glover) se během celých 10 serií společně nikdy nesešli v jedné místnosti. (jurama525)
  • Seriál Smallville se natáčí v Kanadě. Centrum města Smallville se natáčí v městě Cloverdale a ve městě Merritt. Cloverdale je na hostování exteriérů patřičně hrdé, na jeho uvítací tabuli je napsáno "Home of Smallville". Metropolis je ve skutečnosti centrum města Vancouveru v provincii British Columbia v Kanadě. Exteriéry Lexova sídla se natáčejí na Halley Castle ve Victorii, BC. Hrad je ve vlastnictví kanadské vlády a slouží jako vojenská univerzita nazvaná Royal Roads University. Kromě Smallville se zde natáčel i film X-Men 2. Exteriér Talonu se natáčí ve městě Cloverdale na 57. a 176. ulici. Exteriér Smallvillské školy se natačí v Templeton Secondary School a Vancouver Technical School, u které autoři věřili, že má středoamerický střed, interiéry se pak natáčejí ve studiu. Produkce studiových scén probíhala BB Studios v Burnaby v Britské Kolumbii. Kentova (John Schneider) farma je reálnou farmou v Aldergrove. (Redík)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Reklama

Reklama