Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný britský seriál, tentokrát natočený podle díla mé nejoblíbenější autorky Agathy Christie. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta (musim se pochlubit, že mám od něj autogram) je asi nejlepším hereckým ztvárněním tohoto slavného detektiva. Nikdo do této doby ho nezahrál tak dobře jako D. Suchet (tak nějak si ho asi představovala i jeho slavná tvůrkyně). Prostředí staré dobré Anglie zde sálá z každého rohu, každý ze 38 dílů se točí kolem něčeho jiného a v jiném prostředí. Některý je napínavější, jiný zase složitější, romantičtější nebo vtipnější. Naleznout se tam dá skoro všechno. Nikdy nikdo už tyto povídky lépe nenatočí, zato dám ruku do ohně. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

David Suchet je pre mňa najlepší Poirot, akého som mala tú česť vidieť. Ani legendárny Peter Ustinov sa mi v tejto roli nezdá taký charizmatický a akurátny. Nádherná atmosféra dýcha z každého záberu a Herculov tajomný a zároveň infantilný chichot je neodolateľný. David Suchet jednoducho je Hercule Poirot :-) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslavnější seriál podle Agathy Christie je i u nás blahoslavený Poirot. Pominu-li žádný zájem, který chovám k Marplové a naopak laskavou náklonnost k Tommymu a Pentličce, můžu být s více než dvacetiletým vývojem seriálového Poirota spokojená. Určitě jsou příjemnější delší příběhy, ty hodinové epizody ze začátku přeci jenom poněkud zestárly, ale souhrnně je možné se k seriálu pravidelně vracet a vždycky v něm objevit cosi nového, poutavého. Ideální časy jsou zde zakonzervovány stejně kvalitně jako půvaby slečny Lemonové. Za celou éru prošlo seriálem mnoho příjemných tváří, včetně překvapivé kombinace Joely Richardson, Paris Jefferson, Jaime Murray, Emily Blunt nebo Johna Hannaha. Letos se sice velmi těším na nové epizody Partners in Crime, ale po těch letech jsem si jistá, že na Poirota nikdy nezapomenu. Šedé buňky mozkové jsou toho ostatně důkazem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet se nám narodil k tomu, aby byl Herculem. Věřím, že přesně takhle to Agatha myslela. A kapitán Hastings je taky drahoušek, škoda jen, že z Jappa se místy dělá trouba, každopádně díl za dílem vytváří stylový výlet do krásných fantazií o vrazích v funkcionalistických baráčcích a to já můžu. ♥♥♥ ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající seriál skládající se ze dvou zcela odlišných polovin - první polovina, ta starší, má tři věci, které nemá ta druhá polovina, ta novější - a to: 1. Vtip, 2. Hastingse, 3. Hudbu... Nové díly jsou sice delší, s propracovanějšími charaktery postav, s temnějším a vážnějším vyzněním, ale přece jen vždy budu zastáncem těch starších dílů - ony tři důvody jsem napsal již před chvílí... Vždyť i Agathiny knížky jsou psány s velkým nadhledem a smyslem pro humor - v mnoha dílech už Agatha parodovala žánr detektivky jako takový a často i sebe samu. I když uznávám, že ty novější díly jsou mnohem filmovější a napínavější. No to už by mohlo stačit :) Tak, konečně dodíván každý díl minimálně dvakrát a každý ohodnocen a okomentován. Některé díly jsem viděl desetkrát a těším se, že je ještě desetkrát určitě uvidím. Prostě vynikající seriál! ()

Galerie (430)

Zajímavosti (131)

  • David Suchet se svěřil s tím, že s Hercule Poirotem v něčem souzní. To proto, že mimo mnoho společných vlastností, má David Suchet, jako i Hercule Poirot, zahraniční kořeny.  Ne však belgické, ale litevské. (P. J. D.)
  • Záhadná vražda v Styles je vôbec prvou novelou, ktorú vydala Agatha Christie v roku 1920, a teda aj prvou novelou, v ktorej sa objavil Hercule Poirot. (fugyx)
  • Když v závěru filmu Poirot (David Suchet) shrnuje události a usvědčí vrahy, dochází k jedné nelogické a nesmyslné situaci: Poirot vysvětluje, jak madam Redfernová (Tamzin Malleson) přenastavila hodinky Lionela (Russell Tovey) na pláži o cca 15 minut dopředu, tedy z 11:30 na 11:45. Poté, až Lionel vylezl z vody, se ho zeptala, kolik je hodin a on správně odpověděl, že 11:45. Následně měla Redfernová vrátit čas na hodinkách zpět na původních 11:30. Toto ale není možné. Lionel spěchal, aby stihnul rozhlasový pořad, a čas, posunutý dopředu na 11:45, by logicky způsobil u Lionela ještě větší spěch – vždyť by se mu tím čas na doběhnutí do hotelu k rádiu hodně zkrátil a hrozilo by, že vysílání nestihne. Proto by nemohla „Redfernová vrátit čas na hodinkách zpět“, neměla by k tomu už příležitost. Logika věci říká, že Lionel by se lekl, že vysílání nestihne a už by nešel znovu do vody, jak bylo natočeno, a Redfernová by tak už neměla sebemenší šanci na přenastavení hodinek zpět. Navíc by Redfernová zanechala otisky na Lionelových náhradních brýlích, které by neuměla nijak vysvětlit, protože s nimi nikdy nemohla přijít do styku. (pjotri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno