Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele hany83 k tomuto seriálu (15)

Hercule Poirot (1989) 

Myslím, že Agatha by zaplesala, kdyby viděla, jak skvělého Poirota našli. David Suchet je neodolatelný, atmosféra Londýna 30.let parádní, skvělá hudba, "kočkování" mezi Poirotem,Jappem a Hastingsem funguje. "N´est ce pas, mon ami?" :) ()

Vosí hnízdo (1991) (S03E05) 

Patří do mé TOP 5:) ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Výjimečná situace:) - film předčil předlohu! ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Když přivřu obě:) oči nad tím přimyšleným a zbytečně melodramatickým závěrem (tím myslím "akci" Lucy - ačkoli v knížce je to Karolína/Karla) a nad zbytečnou změnou vztahu Filip/Amyas/Karolína, nemůžu jinak, než dát pět... ()

Temný cypřiš (2003) (S09E02) 

Jedna z mých oblíbených knížek, i adaptace se nadmíru vydařila, herecké obsazení podle mého gusta, hlavně Elinor se se "povedla", doktor Lord taky, ačkoli oproti knize je až moc hezký:) ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Čtyři, protože ve srovnání s předchozím zpracováním je to "nijaké". ()

Záhada modrého expresu (2005) (S10E01) 

Čtyři, když zapomenu, že jsem četla knížku. Jinak výhrady by byly přesně ty, co měla Elyssea. Napotřetí měním na tři. ()

Karty na stole (2005) (S10E02) 

Změny oproti předloze filmu dost ublížily. ()

Čas přílivu (2006) (S10E04) 

Víc dát nemůžu, protože scénáristi si zase přimýšlejí naprosté zbytečnosti. ()

Kočka mezi holuby (2008) (S11E02) 

Tak to se mi u Agathy stalo asi poprvé, že by se mi líbil víc film, než knížka. Napínavé, dobře zahrané, Poirot jako vždy skvělý:) ()

Třetí dívka (2008) (S11E03) 

Ovšem s knížkou to mnoho společného nemá... ()

Schůzka se smrtí (2008) (S11E04) 

Po tomhle Poirotovi už začínám být vážně naštvaná! Mám pocit, že scénárista si něco šlehnul, jinak fakt nevím...Už snad posté se ptám, PROČ proboha nemůžou knížku nechat tak, jak je (obzvlášť tahle je opravdu povedená) a proč si musí vymýšlet nejen nové postavy, rušit staré, vymýšlet debilní zápletky a měnit i osobu (y) pachatele?? Pak nerozumím tomu, proč se píše Poirot Agathy Christie a ne na motivy románu Agathy Christie. To Katík: Poirot si vlasy barvil (viz Opona). ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Po druhém zhlédnutí snižuju o jednu hvězdu, sice se tu všichni rozplývají, ale s Agathou podle mě nemá tento počin mnoho společného, nezlobte se na mě:) Pokud bych si měla vybrat, vždy sáhnu radši po staré verzi. ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

Pět, pět, pět!!! Důstojné rozloučení s mým milovaným "malým mužíčkem", lepší jsme si snad ani nemohli přát. Děkuju tvůrcům, že se drželi dokonalé předlohy. Sbohem a díky Davide Suchete, že jste BYL Herculem Poirotem. ()

Reklama

Reklama