Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Empire k tomuto seriálu (13)

Hercule Poirot (1989) 

Detektivních seriálů král:) ()

Záhada na zámku Styles (1990) (S03E01) 

První Poirot vůbec, který začal skvělou sérii se skvělími herci. Tento první je stejně tak dobrý jako kniha. ()

Smrt v oblacích (1992) (S04E02) 

Between England and France someone thinking about bad thing ()

Vánoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

Pochmurný starý dům, zlé pohledy mezi členy rodiny, hádky, nenávist, zasněžená krajina, vražda - jako z hororu. To vše připomíná psychothriler, ale není.. Jediná postavy dokážě pozvednout celou atmosféru - Hercule Poirot. Další velmi povedený Poirot v podání D.Sucheta. I když se striktně nedrží předlohy (např. postavami), stojí za zhlédnutí. ()

Smrt lorda Edgwara (2000) (S07E02) 

Cože verze s Ustinovem, že nebyla špatná? Někteří jedinci srovnávají brak s perfektním spracováním stejně lehce jako roztírají teplé máslo na chléb. Ovšem o takových uživatelých mluví za své jejich (ne)znalost knižní předlohy. ()

Zlo pod sluncem (2001) (S08E01) 

Geniální Suchet, nemožný Ustinov. Tady i jinde je jasně vidět jak Suchet dává Ustinovi na frak ve všech směrech, prostě na FRAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ustinov se prostě do role Poirota nikdy nehodil, ale herec to byl jednoznačně skvělej (to dokazují i jeho dva oskary). ()

Vražda v Mezopotámii (2001) (S08E02) 

Zápletka skvělá, Suchet v roli Poirota je dokonalý. ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Skvělá klavírní hudba od Erica Satieho - Gnossiennes No 1 ()

Temný cypřiš (2003) (S09E02) 

Další velice ponurý Poirot, kde se nesetkáme ani s kapitánem Haistingsem ani se slečnou Lemonovou ani s inspektorem Jappem. Tento Poirot, podobně jako Five Little Pigs je hodně mysteriozní a, hodně ponurý a dost se drží knižní předlohy (více než jindy). ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Další skvělý Poirot v podání Davida Sucheta. Ve vedlejších rolí překvapí herci jako James Fox, Judy Parfitt a Frances de la Tour. Nátáčelo se opravdu v Egyptě, takže musím říct, že na žádné trapné kulisy nenarazíte, (ovšem na to by fanoušci Poirota se Suchetem měli být zvyklí). Vřele doporučuji (jen pro mluvící anglicky) si film zakoupit na dvd - obraz je čistý zvuk na poměry VCI a Granada international dobrý (originální hlas Poirota je zcela jiný a mohem lepší než hlas Meruny nabo Kostky) a je zde také rozhovor (tak jako ve Five Little Pigs a Sad Cypress) s Davidem Suchtem, ale také s jinými herci včetně Jamese Foxe + záběry natáčení v Egyptě. Na konec bych chtěl říci, že tento Poirot je mnohem lepší než původní s Ustinovem, který vzal v původní vražde na Nilu i ve všech jiných šmrnc a znemožnil ho. ()

Poslední víkend (2004) (S09E04) 

Další z naprosto skvostných Poirotů, které jsou naprosto věrni knižní podobě. ()

Třetí dívka (2008) (S11E03) 

Poprvé za existenci hraného Poirota máme šanci vidět vynechávaného Poirotova "majordoma" George, což určitě potěší ortoxní zastánce knihy. Poirot je zde mírně sentimentálnější, narážím na konec filmu:). Má to svůj logický důvod jednalo se o 35. knížku v pořadí, takže jednu z posledních, jelikož Oponou (39. knihou) Poirot svůj velký život skončil. http://www.youtube.com/watch?v=gyy-v45m9VI&NR=1 ()

Schůzka se smrtí (2008) (S11E04) 

Skvělé prostředí, skvělá vražda, skvělé rozuzlení a jako vždy výborný Suchet:) Trošku mi to připomínalo Murder in Mesopotamia. Nejlepší z nové sezóny ()

Reklama

Reklama