Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele v.indruchova k tomuto seriálu (19)

Hercule Poirot (1989) 

Není lepšího detektivního seriálu než Poirot v podání Davida Sucheta. Narodil se pro tuto roli. Jiné filmové zpracování toho slavného bestseleru nemá osobní kouzlo absencí tohoto výjimečného herce. ()

Dobrodružství egyptské hrobky (1993) (S05E01) 

Díl se mi velmi líbil. Bravůně. Klasický Poirot. Pochopím dnešní diváky, že jim některé scény přijdou jako příliš natahované..napětím. Hudba Gunninga je skvělá. Znělku zbožňuji, také díky ní jsem začala hrát na saxofon. Bude to mu nějaký rok co jsem se dívávala s maminkou na Poirota do dnes jsem lásku k němu neztratila. Osobně si pokládám otázku jak někdo může hodnotit jako odpad. Respektuji názor. Jen zvědavost. Komentář, který mne pobavil Bubble74 :) ()

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Obvykle skvělý Poirot s trochu nezvyklým koncem. Skvělý herecký výkon nejen hlavních postav. Ostatní postavy slušně řečeno nevzhledné (říká se že brité jsou takový?). Tento díl vidím po několikáté během let a vždy si jej užiji. Je pravda, že onen bergičan není příliš pěkný napohled, ale jeho charisma je úžasné a ty jemné úchylky (ty malé drobnosti) dávají ději to pravé kouzlo. Proto dokáže takové mase lidí imponovat. My sami máme spoustu malých úchylek proto se vněm většina vzhlédne. Někdo tvrdí, že je jakým si slizkým tvorečkem přirovnávaným glumovi ale pro mne má to ono kouzlo a vždy bude mít v podání impozantního pana Sucheta. Poirot je jen jeden. Bohužel dabing pana Kosky je opravdovým nezvykem. Uvědomuji si, že jsem knihu nečetla, jinak by mé hodnocení asi nebylo takové vysoké. ()

Smrt lorda Edgwara (2000) (S07E02) 

Skvělá zápletka. Jen jsem našla verzi z dabingem kdy Poirota dabuje Kostka. Není to tak dobré, ale nedá se nic dělat. Originál je těžko čitelný, Poirot má akcent a ještě k tomu "bričtina", moc jím nerozumím. Přesto body ubírat nebudu. Knihy jsem nečetla, takže nemohu porovnávat. Všichni nějak zestárly :) ()

Vražda v Mezopotámii (2001) (S08E02) 

Výborné, vše co má mít správný díl Poirota. Hudba, herecké výkony..vše na jedničku.(teda na pětihvězdičku :) Akorát jsem to udivení od počátku nevěřila manželovi jak našel mrtvolu své ženy. Parádní zápletka, A. Christie musela být v minulém životě Poirot nebo alespoň slečna Lemonová :) ()

Temný cypřiš (2003) (S09E02) 

Takový trošku zvláštní poirot, jen si říkám kde ty herečky berou? říká se že jsou Brité nevzhlední..jsou to všichni Brité? :) Zase jsem na to nepřišal ale věděla jsem že to nebyla Elinor. Bylo mi jí líto. Myslím že Eleonor může být ráda že zjistila jak její nastávající " je pevný v jejich lásce." ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Předem uvedu, že jsem fanynka Poirota, knihy jsem nečetla ani jiné filmové ztvárnění. Úžasný příběh plný toho všeho co správný příběh potřebuje. Láska, napětí, strach, nenávist, erotické dusno :)... Závěr je velmi nečekaný a dramatický. Někdy zakončení Poirota bývají velmi poklidné. Osudová a tragická láska. Hlavně ženy či romantické snílky dostane. Konec je jako kousek Romeo a Julie. Osobně dávám přednost šťastným koncům, ale stejně by je pověsili..nespa? Skvělé scény: Je strašné mademoiselle co jsem v životě zmeškal, nevím co na to říct monsieur Pé (Poirote).. za daných okolností monsieur Ej, to vůbec není špatné :) Obdivuji čím dál víc.. ty malé drobnosti, které utváří osobnost H. Poirota. Opravdu pan herec. ()

Karty na stole (2005) (S10E02) 

Velmi zajímavý díl. Poirot zde uplatňuje hodně psychogie. Skvělé je, že epizody nejsou monotoní. S novými pohledy na zločin. Velmi mne pobavilo Poirotovo prohlášení. Pan Roberts říká: občas se vám čas od času něco nepovede (řečnická otázka), Poirot: naposledy před 25 lety :D Neuvěřitelná skromnost a sebekritičnost (nes pa)? 4 čmuchalové a čtyři vrahové, úžasná partie, jen ve velmi mazané hlavičce se zrodí takový to nápad. V tomto díle Poirot hodně prokládá angličtinu francouštinou. Celou dobu vím, že chtěl svou smrt a že tam hráli roli geyové, ale neodhalila jsem to celé a to je na tom skvělé. Taky vás tak baví přemýšlet nad těmi drobnostmi co nám tak opatrně servíruje Poirot, až k vrahovi? ()

Rodinné sídlo (2006) (S10E03) 

Asi jeden z nejslabších Poirotů co jsem viděla. Děj se velmi pomalinku odvíjí. Stává se mi u Poirota velmi zřídka abych si u něj dělala nehty a to i na nohách :D A skoro celé odhalení jsem tušila.. V tomto případě VELMI NELÍTOSTNÁ STOPÁŽ. ()

Smrt staré posluhovačky (2008) (S11E01) 

Pro mě je tento detektiv jen v podání tohoto herce nezapomenutelný a milovaný. I když jde o vraždy vždy je to skvělá podívaná. Miluji příběhy a nahlížet do psýchy lidí. Seriál jak odělaný pro mě. ()

Kočka mezi holuby (2008) (S11E02) 

O něco jiný díl něž jsme zvyklí nes pa? :) Trochu méně mě bavil než pár předcházejících ale pořád to byla dobrá zábava. Herci výborní, ale takové nesympatické tváře, ale to už jsem si mohla zvyknout. S Poirotem ( v podání D. Sucheta) je to tak: že i když tento podivný mužíček jsi jde k zrcadlu upravit vousky, nebo když debatuje s lidmi je nesmírně fascinující a zároveň tak směšný. Chtěla bych se s podobným člověkem setkat. Je to úžasným exemplářem psychologie, no? ()

Schůzka se smrtí (2008) (S11E04) 

Již v prvních 30 minutách jsme byla fascinována dokonalou kamerou. Hned mě napadlo kdo umře. Tak nesnesitelná žena, všichni budou mít důvod ji zabít. Při objevení těla hraje úžasná hudba. Celý film je propleten skvělým hudebním doprovodem. "Vaše schůzka se smrtí se vždy měla uskutečnit tady." Ta neustále modlící se polská jeptiška mi naháněla hrůzu. JaK KRUTÉ A SMUTNÉ. Opravdové Shakespearovo drama. Umíte si představit co vše musel zažít Poirot. Tolik vražd a tolik lidských osudů. V každém díle jde vidět cosi v jeho očích, směsice různých pocitů. To se snaží zachytit nejen kamera. Jak fascinující. Poirotovi moudrosti: " Pokud jde o pandoru (Pandořina skříňka): Vzpomeňte si, že když unikla ze skříňky všechna zla a trápení, zbylo tam jedno stvoření, velmi malé a velmi křehké, které se za nimi vydalo do světa: naděje (HOPE). " ()

Tragédie o třech jednáních (2010) (S12E01) 

Tento díl je velmi zajímavý. Má moderní (nevšední) kameru. Hrátky se světlem a hudbou, krásně navozují atmosféru na scéně. Jeden z hlavních aktéru mi byl velmi povědomí, je to Martin Shaw, které ho jsem pravidelně obdivovala v seriálu Profesionálové, pěkně zestárl. A kde má tu kudrnatou hřívu? Jiskra v oku mu vydržela. Dojemné a tragické. Když se nevraždí kvůli penězům tak kvůli lásce. A to jsou hlavní 2 motivy vražd. Myslím, že nejen já jsem uhodla vraha? excellence ! ()

Viděla jsem vraždu (2010) (S12E02) 

"Poirot měl pravdu: O Hallowinu se nemají vykládat děsivé příběhy, ale mají se zapálit svíčky za mrtvé. " Další nevšední příběh. Každý díl je jiný a to mě baví. Tento byl přinejmenším podivný. Tolik smrti. Opravdová jatka, horor. Fantazie pracuje. Určitě nenudil i když měl delší stopáž. Málem mě od samotného přemýšlení málem praskla hlava :) V tomto díle nechybí Poirotovo sebe obdivování úsměvným způsobem. Ubírám za tento svátek, cítila jsem jak je to na sílu a na efekt strašidelné. (Misionářská práce: farář a Poirot rozhovor: před časem jsem navštívil Československo a navázal spojení s několika farnostmi mnoho rodin toužilo po tom aby jejich dcery čekal lepší život zde v Anglii, Olga byla jednou z nich.) ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Velmi chytré a zajímavé. Opět famozní kamera. Překvapil mě tak věřící Poirot. Chápu, že si v životě musel zažít hrůzy. Teď byl konfrontován s vírou. ()

Hodiny (2011) (S12E04) 

+Jak se jmenujete vy? Hercule Poirot. +To není jméno to je pazvuk :) Jako kdyby se snažili tvůrci v této sérii dávat jeden nevšední případ za druhým. Je skvělé, že jsou zápletky neopakující se. Líbí se mi, mladý muž který byl vybrán do velmi důležité role měl rozštěp rtu. Je to vážný žánr, předsudky většinou zafungují k obsazení herce s touto estetickou vadou pokud to není záměr. Na filmu se mi líbilo vše jak hudba tak kamera..atd. Chápu, lidem se stýská po starých dílech, protože v této řadě nenajdete tolik vtipu a nadhledu.(někdo kdo by ze sebe párkrát udělat mamlase). Koho zajímá proč hodiny ukazovali 4:13? Spoiler! Protože to bylo číslo pokoje kde se daná mladá dáma scházela se starším pánem. Dotyčná paní tím že takto nařídila hodiny a napsala onen lístek, chtěla slečnu vystrašit a dát jí najevo, že to ví. Jména si můžete doplnit sami. :) ()

Sloni mají paměť (2013) (S13E01) 

Jedná se o slušného Poirota bez nějak šokující zápletky. Což ocení mnozí, kteří nemají rádi "překombinovanost" stylu A. CHristie. Já jsem za jejího Poirota moc ráda. Opět skvělý výkon D. Sucheta, mě nesedí Zoe W., ale hererčka je dobrá. Poslední díly se vinou cestou méně klikatou a zábavnou (vtipnou), nabývají na vážnosti. Připomínají plynoucí čas, kteří ani Poirota nešetří. ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

Dechberoucí, smutný, šokující, poslední případ Hercula Poirota. Zůstaneš v mém srdci na vždy. Pro fanoušky H. P. Sice vám lecos docvakne, ale pak přijde ten šok, když zjistíte, že jde vlastně o něco jiného, sbíráte jen střípky, že je to komplikovanější, jako Poirot od A.CH. a dílo od této výjmečé spisovatelky. Jak už jsem zmínila v jednom z komentů, D. Suchet se narodil, aby zahrál tuto skvělou postavu Hercula Poirota. Není lepšího a nikdy nebude. (Nejen) klobouk dolů. ()

Reklama

Reklama