Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Je to hodně přitažený za vlasy...kdyby byl ten namyšlený floutek aspoň zčásti skutečným člověkem a ne kecajícím nadgéniem, dal bych víc. Takhle vítězí v kategorii nejprotivnější detektiv ever (já vím, lidem se to líbí). Nemůžu dát víc, vypěstoval jsem si nechuť k Poirotovi, k jeho úlisnému kníru, tučňáčí postavě, příšerně usedlému vystupování a tomu směšnému přemýšlivému výrazu, který nasadí pokaždé, když ho něco napadne. ()

mancika.n 

všechny recenze uživatele

Detektívny seriál Agathy Christie : Hercule Poirot - skvelé obsadenie herca Davida Sucheta ako využíva svoje šedé bunky pri odhalení vrahov . Všetky časti sú zaujímavé , ktoré sa dajú pozerať znova a znova . Malý tučný Belgičan uhladenými fúzami ma prekvapil vo filme Boeing 747 v ohrožení v roli teroristu . ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Toto je seriál, u kterého vnímám jeho vysoké kvality, ale nedokážu je plně ocenit kvůli jeho osnově, která je s železnou pravidelností prakticky stejná: příjezd, konflikt, čin, vyšetřování, kolize, schůze k odhalení vraha, mistrnné odhalení. V zásadě perfektní, ale mě to ruší natolik, že nejsem schopen udržet při sledování plnou pozornost. 65% = 3/5 ()

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím konstatovat, že jediným Poirotem filmových a televizních adaptací knih Agathy Christie pro mě je a navždy zůstane David Suchet. Seriál je skvěle zahraný i natočený, Poirot v jeho podání je obzvlášť cynický a samolibý (aniž by ztrácel nadhled a přestával být pravým gentlemanem) a musím přiznat, že některé epizody se kvalitou minimálně vyrovnají knižní předloze (ale to už zní pomalu jako detektivkářské rouhání, že...) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie je jedna z najznámejších a najčítanejších svetových autorov detektívnej a kriminálnej literárnej tvorby. V mnohých jej románoch a novelách vystupuje výstredný, distingovaný, belgický súkromný detektív Hercule Poirot. V rokoch 1989 až 2013 vznikla kolekcia sedemdesiatich televíznych seriálových príbehov, v ktorých tento nesmierne inteligentný pán so starostlivo upraveným knírom vyšetruje zložité kriminálne prípady. Celkovo bolo vyprodukovaných trinásť sérií. Titulnú postavu perfektným, nezabudnuteľným spôsobom stvárnil herec David Suchet. **** ()

Galerie (430)

Zajímavosti (128)

  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • David Suchet dokázal před začátkem natáčení přečíst všechny knihy o Poirotovi, které Agatha Christie napsala. Netušil, že tato role se stane jeho životem po dobu dvaceti čtyř let. (Terva)
  • Hercule Poirot (David Suchet) a spol. letí v úvodu filmu v dvoumotorovém letadle vyrobeném společností De Havilland pod označením "Dragon Rapide DH.89A" nebo též "G-acze", který absolvoval první let 17. dubna 1934. (rey17)

Reklama

Reklama