Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Miluji detektivky od Agathy Christie a "Herkul" v podání Davida Sucheta je prostě dokonalý. Opravdu se herci podařilo s naprostou profesionalitou vžít se do rozmarů a chování slavného francouzského, ehm pardon belgického detektiva - on Poirota nehrál..on jím byl. Ne vždy se tvůrci drželi bezvýhradně knižní předlohy, nicméně není nad fajn pocit si nejdříve přečíst vybranou povídku - nechat pracovat fantazii a následně shlédnout filmové zpracování. Postavy najednou ožijí, vrazi se stanou skutečnými, stará venkovská sídla i exotické lokality z vašich představ dostanou konkrétní podobu a vy už se jen těšíte, až Poirot všechny svolá, aby mohl vyřknout závěrečný ortel. Kéž bych se stal jeho věrným Hastingsem... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší detektivka, jak v knížkách tak ve filmu. Tyto adaptace jsou víceméně věrné Agathiným knihám, ale sem tam se najde také upravená zápletka, ze které scénaristé ale dokonale vybruslí. Hudba je naprosto dokonalá, atmosféra viktoriánské Anglie také (hlavně v prvních dílech), herecké výkony všech představitelů jsou vynikající a tomu všemu kraluje David Suchet, nejlepší Poirot všech dob. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příjemný detektivní seriál odehrávající se v době mezi světovými válkami. David Suchet zahrál distingovaného belgického gentilhomme a detektiva s výjimečnými rozpoznávacími schopnostmi par excellence. Škoda, že s sebou musel tahat ten pivní sud, takhle vypadal jako pokřivený paragraf - hrbatá záda a břicho. Občas po tomto seriálu hodím očkem, nesleduji každý díl, na to bych čas opravdu neměla. Na závěrečném sedánku nám Herculovy šedé buňky mozkové objasní celý mord a hurá, jde se slavit další úspěšný případ. „Vrah si myslel, že může být chytřejší než Hercule Poirot. To si tedy myslel špatně. Nikdo není chytřejší než Hercule Poirot! ()

Nancy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to tak dobré, jako filmy o Poirotovi, ale přesto jsou to stále kvalitní detektivky. Je jasné, že tady musí příběh vměstnat do necelé hodiny a ve filmech měli asi hodinu a půl, ale přece jen jako u každého seriálu, nejsou úplně všechny detektivní příběhy tak dobré, aby se tohle dalo tolerovat. Jinak Suchet opět velice povedený. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S filmy se to srovnávat nedá, protože ty jsou excelentní. I tak je ale seriálový Belgičan velmi dobrou detektivkou, kde talent Agathy Christie vyčnívá nad naprostou většinu autorů v celé historii literatury. Škoda, že jsme se ve škole učili jen o zbytečných dementech typu Otokar Březina, Guillaume Apollinaire a tak a ne o nějakých dobrých spisovatelích. 85% ()

Galerie (430)

Zajímavosti (128)

  • Když v závěru filmu Poirot (David Suchet) shrnuje události a usvědčí vrahy, dochází k jedné nelogické a nesmyslné situaci: Poirot vysvětluje, jak madam Redfernová (Tamzin Malleson) přenastavila hodinky Lionela (Russell Tovey) na pláži o cca 15 minut dopředu, tedy z 11:30 na 11:45. Poté, až Lionel vylezl z vody, se ho zeptala, kolik je hodin a on správně odpověděl, že 11:45. Následně měla Redfernová vrátit čas na hodinkách zpět na původních 11:30. Toto ale není možné. Lionel spěchal, aby stihnul rozhlasový pořad, a čas, posunutý dopředu na 11:45, by logicky způsobil u Lionela ještě větší spěch – vždyť by se mu tím čas na doběhnutí do hotelu k rádiu hodně zkrátil a hrozilo by, že vysílání nestihne. Proto by nemohla „Redfernová vrátit čas na hodinkách zpět“, neměla by k tomu už příležitost. Logika věci říká, že Lionel by se lekl, že vysílání nestihne a už by nešel znovu do vody, jak bylo natočeno, a Redfernová by tak už neměla sebemenší šanci na přenastavení hodinek zpět. Navíc by Redfernová zanechala otisky na Lionelových náhradních brýlích, které by neuměla nijak vysvětlit, protože s nimi nikdy nemohla přijít do styku. (pjotri)
  • Postavu Hercula Poirota stvořila Agátha Christie v pouhých 25 letech. (avonetka)
  • Záhadná vražda v Styles je vôbec prvou novelou, ktorú vydala Agatha Christie v roku 1920, a teda aj prvou novelou, v ktorej sa objavil Hercule Poirot. (fugyx)

Reklama

Reklama