Reklama

Reklama

Smallville

(seriál)
USA / Kanada, (2001–2011), 154 h 46 min (Minutáž: 40–84 min)

Režie:

D.J. Caruso, Rick Rosenthal, Greg Beeman, Michael W. Watkins (více)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Eric Johnson, Annette O'Toole, Erica Durance, Shawn Ashmore, John Schneider, Justin Hartley (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(216)

Obsahy(1)

Jednoho dne postihne zapadlé městečko Smallville neštěstí, déšť meteoritů změní život spoustě lidí. Syn bohatého a bezohledného Lionella Luthora, Lex, je ozářen a přijde o vlasy, malá Lana Langová ztratí oba rodiče a bezdětní a po dítěti marně toužící manželé Kentovi naleznou uprostřed kukuřičného pole malého chlapečka. Adoptují ho, přičemž už tuší, že malý Clark nepochází z této planety. Střihem se dostáváme o 12 let později, kde dospívající Clark překvapuje své okolí i sám sebe svými neobvyklými schopnostmi - svou rychlostí a silou. Začíná si uvědomovat, že je jiný, a rodiče mu odhalí tajemství jeho příchodu. Při autonehodě se seznámí s Lexem Luthorem, zachrání mu život a mezi oběma muži vzniká přátelství. Mezitím se v místní nemocnici probouzí z komatu Jeremy, hoch, který byl rovněž postižen ozářením v kukuřičném poli, když jej předtím jeho spolužáci připoutali ke kůlu jako tzv. strašáka roku. Mstí se svým bývalým kamarádům, dostává je do komatu elektrickými výboji. Jeho běsnění dokáže zastavit jen superman Kent Clark. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (407)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Moje Guilty pleasure mezi serialy. Tohle byly moje pocatky se Supermanem. Takze sem opravdu videl jeho zivot chronologicky. K normalnim filmum sem se dostal az ne tak davno, ale na Smallville sem nezapomel. Mohli by to ovsem prestat zdimat a ukoncit ho. Protoze posledni serie uz za moc nestoji. PS: u tohohle serialu sem byl vzdy zvyklej na dabing, takze kdyz sem se jednou dostal k originalu, Clarkovo Chloui me dost znechutilo. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

no ta jedna hviezdička je dosť neobjektívna. smallville je po technickej a sem-tam i po obsahovej (občas slušný scenár, na seriál dobré špeciálne efekty, a miestami i dobré herecké výkony) stránke celkom dobrý, ale základný kameň úrazu spočíva v tom, že smallville nerešpektuje pôvodnú supermanovskú mytológiu. čo tam napr. robí lex luthor??? veď s tým sa superman prvý raz stretáva až v metropolise! prečo zažíva toľko dobrodružstiev??? v komixoch ani v pôvodných filmoch o nich nie je žiadna zmienka! proti lane langovej nič nemám, lebo tá v skutočnosti bola supermanovov prvou láskou. ako fanúšik komixov nemôžem inak:-(( ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa ľudom sa to nepáči pretože to považujú za blbý remake no podľa mňa je to lepšie ako starý superman a to z dvôvodu tej rozmanitosti myšlienok v každom jednom dieli, zdá sa mi to viac zaujímavejšie ako starý superman ktorý mi pripadal v celku nudný aj keď nie zlý..........................Soundtrack Mark Snow: 1. Save Me - Remy Zero [4:02] ,2. Inside Out - VonRay [3:38] ,3. Island in the Sun - Weezer [3:21] ,4. Superman - Five for Fighting [3:41] ,5. Nuclear - Ryan Adams [3:25] ,6. Lonely Day - Phantom Planet [3:45] ,7. Fight Test - The Flaming Lips [3:55] ,8. Don't Dream It's Over - Sixpence None The Richer [4:01] ,9. Wave Goodbye - Steadman [4:02] ,10. I Just Wanna Be Loved - AM Radio [3:57] ,11. Everything - Lifehouse [6:09] ,12. Time After Time - Eva Cassidy [4:00], ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Somebody saaaaaaave me! Seriálový popík ze Supermanova univerza, který sice občas zahraje falešnou notu (slabší trikové efekty, kolísavá kvalita scénářů), ale v důsledku pobaví a neurazí. Cílovkou jsou samozřejmě mladší ročníky, takže většinu zde pobuřujících komentářů bych nebral až tak vážně. Dal jsem si první dvě sezóny a s klidem mohu mladého Kenta ve flanelce doporučit všem později narozeným fanouškům komiksů se Supermanem. Pro nás ostatní je tady vždy starý dobrý Christopher Reeve, mladíček s neprůstřelnou duhovkou Brandon Routh a zanedlouho i elegán Henry Cavill. /// Doporučená četba: Superman: For All Seasons (Jeph Loeb & Tim Sale). ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, jednohvězdičkáři a odpaďáci, ale i přesto, že už jsem cetiletý, tento seriál mě baví :-) S původním supermanem (kterého jsem neměl moc v lásce (kdo by nosil takové slipy...)) to má společné 3 věci. Jména, červenou a modrou barvu. Jestliže se ale odpoutáme od srovnání klasiky, nabídne tento teen-serial docela dost srandy, napětí, zajímavého (ne kvalitního) příběhu a hlavně velice dobré vizuální efekty. Z mého pohledu to strácí na grádách, když Clark přestane chodit do školy. A jak tu všichni mluví o tom "Clark znal Luthora za mládí?" - odmysleme si předlohu a máme tu velice dobře zpracovaný vývoj postavy. (Luthora myslím. Clark je pořád stejnej magor, co si myslí, že jen on jediný a sám dokáže zachránit svět a ochránit milované). ()

Galerie (3 367)

Zajímavosti (98)

  • Seriál Smallville sice zkončil 10. sérií, nicméně producenti se rozhodli v příběhu Clarka pokračovat, ale už ne filmařkou cestou. Proto je 11. série v komiksové podobě a do děje zasahují nové postavy, dokonce i Batman, resp. Bruce Wayne. (ČSFD)
  • V závěru 6. série měli scenáristé připraveni dvě verze scénáře a byli připraveni seriál ukončit. Důvodem byla skutečnost, že se tou dobou hlavní protagonista Tom Welling rozhodoval, zda bude pokračovat v natáčení. Welling nakonec na další filmování přištoupil a seriál se dočkal 10 sezon. (jurama525)
  • V několika epizodách, když je Clark (Tom Welling) v noci ve stodole, je záběr, kdy je srpek měsíce zobrazen s jeho zakončeními směrem dolů k obzoru. To se může stát, ale rozhodně ne v noci. (Borrtex)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Reklama

Reklama