Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze (311)

branchillon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmy jsou lepší. Ale i tak je seriálová adaptace díla Agathy Christie úctihodně kvalitní, poctivá a zábavná (ve smyslu nenudící). Inspektor Hastings mi připadal místy až příliš hloupý a tedy nerealistický. David Suchet je ale skvělým ztělesněním slavného detektiva. ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit... Poirota miluju se vším všudy, kapitán Hastings se svým "Dobrý bože" mu krásně sekunduje (ovšem ne ve vyšetřování zločinů) a baví mě taky inspektor Japp z respektovaného Scotland Yardu, který je vždycky ale úplně mimo... nenudila jsem se snad ani u jednoho dílu. A. Christie je prostě bohyně a David Suchet se pro tuhle roli zkrátka narodil :) ()

Medinka 

všechny recenze uživatele

David Suchet je nejlepším představitelem Poirota, tak to je a tak už to i zůstane (alespoň pro mě:o) Seriálu se daří báječně navodit atmosféru - kostýmy, účesy, hůlčičky, klobouky +nějaké ty loupeže nebo vraždy......a náš Poirot mon ami:o) ()

mr.sonny 

všechny recenze uživatele

David Suchet, jediný a pravý Poirot pod sluncem. Vše již bylo řečeno. Nezbývá než si tento výborný seriál užívat znova a znova a znova a znova a znova a znova, ale sedmkrát už ne protože to by bylo moc. ()

sako44 

všechny recenze uživatele

Mám velice rád dobré detektivní seriály. A tento seriál je velmi povedený. Samozřejmě tomu nahrává taky fakt, že hlavní role v podobě Davida Sucheta mu padla jako ulitá. Začínám přemýšlet, kdo má lepší detektivní schopnosti? Hercule Poirot či poručík Columbo? :D ()

Polydeuces 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelně zahraný Hercule Poirot v seriálu plném dobového klišé, krásných domů a povrchní britské společnosti. Co se týče detektivních seriálů, které rozhodně nejsou můj šálek čaje, tento lahůdky (a zvířecí vnitřnosti na mnoho způsobů) milující Belgičan nastavil laťku velmi vysoko. ()

petronella 

všechny recenze uživatele

Tohoto nizkeho pana priam zboznujem. Krasne anglicke vidieky, 30 te roky, a inteligentny tak trochu snobsky belgicky detektiv. Nesmiem zabudnut na kapitana Hastingsa, ktory je pravou rukou' Poirotovi, tito dvaja sa perfektne doplnaju. Inspektor Japp, vzdy si mysli, ze on vsetko vyriesi, ale pritom respektuje a vazi si Poirota. Samozrejme oddana miss Lemon, ktora pracuje ako sekretarka Poirota. Pribehy su plne lasky, nenavisti a anglickeho sarkazmu. Doporucujem. ()

mechulice 

všechny recenze uživatele

Seriál Hercule Poirot je dokonalý. Je to hlavně tím, že je podle předlohy Agathy Christie a Poirota hraje Suchet. Poirot v podání Davida Sucheta je nejlepší. Samozřejmě také kapitán Hastings je famózní a inspektror Japp sice působí trochu přitrouble, ale do seriálu vnesl jen to dobré. ()

Amberjack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle vlezlý všetečka vám strčí čumák do kredence a podle rozložení zrnek rozsypaného cukru vyšátrá, proč někdo kuchnul dědečka. Nebo člověka, který se za dědečka vydával. Buďte ostražití, než si Poirota pustíte do domu... ()

danatr 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkové zpracování a mimo dokonalého Davida Sucheta je skvělá i výprava co se týče interiérů, exteriérů, kostýmů, účesů a celkové stylizace seriálu. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Díky Davidu Suchetovi jakoby se Hercule Poirot se svými šedými buňkami, knírkem, návyky a manýry vyloupl z potištěného papíru a naskočil přímo do televizní obrazovky. S ohledem na seriálové zpracování se přenést ducha Agathiných knih zdařilo více, než dobře. I přes drobné výtky dávám 90%. ()

sorbon1 

všechny recenze uživatele

David Suchet je pro tuhle roli stvořený, mám pocit, že Agatha Christie ji napsala přímo pro něj. Ta jeho lehká arogance, jak o sobě mluví ve třetí osobě. Líbí se mi ta londýnská a celkově anglická atmosféra, architektura. Nejlepší mi přijdou díly, ve kterých jsou i slečna Lemonová, inspektor Japp, kapitán Hastings, spoluvytváří uvolněnou atmosféru proti distinguovanému Poirotovi. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

David Suchet je v roli svérázného detektiva Hercule Poirota naprosto excelentní, dokonce to vypadá, jakoby mu Agatha Christie napsala roli přímo na tělo ! Zkrátka lepšího Poirota jsem neviděl. Co se týče samotných příběhů, některé jsou vynikající, se zápletkou tak šílenou, že by mne nenapadlo, kdo tím vrahem vlastně je. Jiné jsou pak pochopitelně slabší, nejméně mne bavily ty, které se odehrávaly v Egyptě. Ještě jedna poznámka - nejlepší byly ty první řady s inspektorem Japem a Hastingsem o délce do jedné hodiny, ty novější a delší byly již v určitých pasážích nudné. Celkově v nás však převažují pozitivní pocity a dojmy, vždyť jsme s tímto seriálem doma strávili mnoho příjemných večerů a tak ho rádi všem doporučujeme. Hercule Poirot si tedy u mne vyšetřil zasloužené čtyři hvězdičky ****. ()

vanTrilobit 

všechny recenze uživatele

Byť psychiatrom, seriál predpisujem svojim pacientom. Napriek vraždám, veľmi upokojujúce. Najradšej mám: "No, no, no, no, no." ()

Generi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu přestat žasnout nad schopností tvůrců převést nudné detektivky Agathy Christie do excelentní televizní nebo filmové podoby. Žasnu nejen nad Davidem Suchetem coby narcistickým detektivem Poirotem, ale i nad úžasnou a určitě nákladnou výpravou - nádherné kostýmy, lokace, prostě všechno. Při čtení Agáthy Christie jsem trpěla- ať mi autorka promine, ale ona opravdu není můj šálek kávy - a pak jsem ty její slátaniny uviděla na obrazovce a doteď jsem se z toho nevzpamatovala. Toto je vyjímka, která potvrzuje pravidlo, že kniha je lepší než film. Tady to vůbec neplatí. Tvůrcům se podařilo přenést diváka do minulého století a jen ho nechat žasnout. Díííky. ()

Reklama

Reklama