Reklama

Reklama

The Twilight Zone

(seriál)
  • USA Twilight Zone
Mysteriózní / Sci-Fi / Horor / Thriller / Fantasy / Drama
USA, (1959–1964), 74 h 32 min (Minutáž: 25–52 min)

Tvůrci:

Rod Serling

Režie:

John Brahm, Douglas Heyes, Buzz Kulik, Lamont Johnson, Richard L. Bare (více)

Předloha:

Lucille Fletcher (rozhlasová hra), Richard Matheson (povídka) (více)

Hrají:

Rod Serling (vypravěč), Robert McCord, Jay Overholts, James Turley, Vaughn Taylor, David Armstrong, Jack Klugman, Burgess Meredith, John Anderson (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Zóna soumraku je místo, které existuje v každém okamžiku, prostoru nebo mysli, ale vždy, když to nejméně očekáváte. Když se ocitnete v této oblasti neomezených možností, buďte opatrní, co říkáte nebo děláte. Správná rozhodnutí vám mohou pomoci najít cestu zpět, někdy s větším štěstím a bohatstvím. Špatná rozhodnutí často vedou k šílenství a smrti nebo věčnosti uvězněné v této dimenzi. Obyčejní lidé se ocitají v mimořádně ohromujících situacích, které se každý snaží pozoruhodným způsobem vyřešit. (Shr1nK)

(více)

Recenze uživatele Slasher k tomuto seriálu (3)

Season 1 (1959) (S01) 

Jasně, z tolika epizod se najde i pár slabších, ale vesměs jsem si užil a mohu říct, že (téměř) co díl, to fajn myšlenka. Dnes možná ohraná, ale ve své době wow... Skvěle funguje intro, ta aura tajemna a legendární "uvaděč" Rod Serling. Patrný je takový ten nádech světa na vrcholu strachu z atomových útoků, a vůbec, kouzlo staré Ameriky. Možná se časem pustím i do dalších. ()

The Lonely (1959) (S01E07) 

Zatím asi nejsilnější díl první série - chlap uvězněný k samotě miliony mil od Země a jeho love story s robotkou Aliciou (velmi charismatická Jean Marsh). Pouštní krajina má moc do sebe a zrovna tady by určitě bodla dvakrát taková stopáž. Říkám jako člověk silně v nepřízni s Jonzeho HER. "Witness if you will, a dungeon, made out of mountains, salt flats, and sand that stretch to infinity..." ()

Third From the Sun (1960) (S01E14) 

Za mě druhý highlight první série - hezky apokalyptická atomic-age nálada, naděje záchrany ve vesmíru, klasický twist v závěru. Přesně moje oblíbený téma, ta tehdejší roztomilá nukleární paranoia a old schoolový sci-fi nápady... "Behind a tiny ship heading into space is a doomed planet on the verge of suicide. Ahead lies a place called Earth, the third planet from the Sun. And for William Sturka and the men and women with him, it's the eve of the beginning—in the Twilight Zone. ()

Související novinky

Huliči, DiCaprio a Nottingham

Huliči, DiCaprio a Nottingham

29.07.2008

V dnešní vydatnější novinkové náloži potřetí zahulíme a uvidíme, co připravuje Leonardo DiCaprio a jak to vlastně vypadá se Scottovým Nottinghamem. Jednička stála 9 milionů a vydělala 23, dvojka si… (více)

Reklama

Reklama