Reklama

Reklama

The Twilight Zone

(seriál)
  • USA Twilight Zone
Mysteriózní / Sci-Fi / Horor / Thriller / Fantasy / Drama
USA, (1959–1964), 74 h 32 min (Minutáž: 25–52 min)

Tvůrci:

Rod Serling

Režie:

John Brahm, Douglas Heyes, Buzz Kulik, Lamont Johnson, Richard L. Bare (více)

Předloha:

Lucille Fletcher (rozhlasová hra), Richard Matheson (povídka) (více)

Hrají:

Rod Serling (vypravěč), Robert McCord, Jay Overholts, James Turley, Vaughn Taylor, David Armstrong, Jack Klugman, Burgess Meredith, John Anderson (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Zóna soumraku je místo, které existuje v každém okamžiku, prostoru nebo mysli, ale vždy, když to nejméně očekáváte. Když se ocitnete v této oblasti neomezených možností, buďte opatrní, co říkáte nebo děláte. Správná rozhodnutí vám mohou pomoci najít cestu zpět, někdy s větším štěstím a bohatstvím. Špatná rozhodnutí často vedou k šílenství a smrti nebo věčnosti uvězněné v této dimenzi. Obyčejní lidé se ocitají v mimořádně ohromujících situacích, které se každý snaží pozoruhodným způsobem vyřešit. (Shr1nK)

(více)

Recenze uživatele erl k tomuto seriálu (6)

Where is Everybody? (1959) (S01E01) 

Pro mne velmi znepokojující a mrazivá úvodní epizoda tohoto kultovního a ceněného seriálu. Musím vyzdvihnout atmosféru ,skvělou kameru a nečekanou závěrečnou pointu. V rámci dobové seriálové produkce neuvěřitelně kvalitní záležitost. ()

The Lonely (1959) (S01E07) 

Zase ta samota. Velmi oduševnělý díl na vděčné téma člověk a robot. Lahůdka. ()

What You Need (1959) (S01E12) 

V podstatě předvídatelný příběh ale umně zpracovaný. V roli staříka září skvělý Ernest Truex. Povedená epizoda které nechybí šmrnc ani humor. ()

The Hitch-Hiker (1960) (S01E16) 

Další parádní příběh se znepokojivou atmosférou a skvělou pointou. Hrdinka zažívá na své cestě psychická muka a ten ošuntělý stopař a jeho úsměv nemá chybu. Dálnice , kolem samá pustina a stovky mil nikde nikdo. Mám slabost pro příběhy (filmové či literární) z tohoto prostředí. ()

Eye of the Beholder (1960) (S02E06) 

Naštěstí jsem dopředu nic netušil a tak jsem měl možnost vychutnat si jednu z nejlepších a nejemotivnějších epizod celého seriálu. ()

Living Doll (1963) (S05E06) 

Panenky jsou děsivé a nepříjemné. Něco o tom vím naše babka je sbírala brrr. Ale horší než zdejší panenka je Telly Savalas ten si nic než krutý konec nezaslouží. Skvělá epizoda. ()

Související novinky

Huliči, DiCaprio a Nottingham

Huliči, DiCaprio a Nottingham

29.07.2008

V dnešní vydatnější novinkové náloži potřetí zahulíme a uvidíme, co připravuje Leonardo DiCaprio a jak to vlastně vypadá se Scottovým Nottinghamem. Jednička stála 9 milionů a vydělala 23, dvojka si… (více)

Reklama

Reklama