Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (407)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

__Monk: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,460,784 //počet predaných kusov 93,560║ __Monk: 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,569,887 //počet predaných kusov 39,257 ║ __Monk: 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,998,557 //počet predaných kusov 61,513 ║ __Monk: 8.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,463,821 //počet predaných kusov 40,673 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle komediální krimiseriál mi hodně sedl. Nejdřív jsem ho zaškatulkoval mezi tu spoustu hrozných krimiseriálů, ale pak jsem si ho pustil celý a musel jsem uznat, že je to fakt perfektní. Představitel Monka je neuvěřitelný sympaťák a tak trochu trdlo a hlavně je perfektně nadabovaný. Všechna čest dabérům, stejně jako tomuhle počinu, který je prošpikován humorem, který mi prostě sedí. Hvězdičku uberu za někdy trochu prapodivné případy a jejich vyřešení. 8/10 ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(3,5*) Od doby, co se mi Monk jednou vloudil do mokrého snu a choval se přesně tak jako vždycky, akorát s kalhotami u kotníků a nutkavou potřebou sexu s mou polovyděšenou osobou, se na tento pologeniální seriál už nikdy nebudu moct koukat stejnýma očima... Snad příště budu mít víc štěstí a navštíví mě nej sugar daddy kapitán Leland Stottlemeyer ♥ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nenosí zbraň, nepoužívá pěsti, nesnáší nesouměrnost.. Některé lidské odchylky bývají kompenzovány výjimečnou předností a u Monka je to v seriálu postaveném na chytrém scénáři a vtipu jeho bystrá vyšetřovatelská mysl. Skvostný Tony Shalhoub je prostě tak trochu jiný detektiv. Jo mít ho tak doma, aby mi pravidelně rovnal dvdéčka.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Originální případy řešené občas pořádně haluzovým způsobem, aneb podivný seriál o podivném "detektivovi". Nelze mu upřít vtip, pokud vám zrovna hlavní hrdina svými nablblými výmysly, tedy pardon, neurózami, neleze na nervy. Ale žádný vyšetřovatel závažných zločinů by neměl být divnější než Columbo:) Tony Shalhoub hraje možná výborně, ale obsedantní neurotičku hrála i Lucy Liu a v jejím případě se mi to zdálo roztomilé;) Nebo Hercule Poirot, to je klasa. Prostě ne, nemůžu jít přes 60%. ()

Galerie (566)

Zajímavosti (76)

  • Tony Shalhoub (Adrian Monk) uvedl, že práce na seriálu byla velmi intenzivní. Naštěstí pro herce měla každá z šesti řad podstatně méně dílů než podobné projekty tohoto typu. V průběhu roku se realizovalo dvanáct až šestnáct dílů, a on díky tomu nestrávil na natáčení deset měsíců, ale jen pět. To znamená, že měl více času na jinou činnost a mohl přijmout i jiné projekty. (109)
  • Ve 13. minutě rozmlouvá s Monkem (Tony Shalhoub) fanynka. V jednu chvíli sepne ruce nahoře, ale v záběru zezadu je má nesepnuté dole. (Amper01)
  • Tony Shalhoub (Adrian Monk) rolu najprv odmietol. Myslel si, že je až príliš náročná. Nakoniec sa však rozhodol, že postavu detektíva Monka predsa stvárni. (Kub_ees)

Související novinky

Zemřela herečka Gena Rowlands

Zemřela herečka Gena Rowlands

15.08.2024

Ve věku čtyřiadevadesáti let odešla obdivovaná americká herečka oceněná čestnou Cenou Akademie a dvěma Zlatými glóby, Gena Rowlands. Zemřela ve středu 14. srpna ve svém domě v Indian Wells v… (více)

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama