Reklama

Reklama

The Twilight Zone

(seriál)
  • USA Twilight Zone
Mysteriózní / Sci-Fi / Horor / Thriller / Fantasy / Drama
USA, (1959–1964), 74 h 32 min (Minutáž: 25–52 min)

Tvůrci:

Rod Serling

Režie:

John Brahm, Douglas Heyes, Buzz Kulik, Lamont Johnson, Richard L. Bare (více)

Předloha:

Lucille Fletcher (rozhlasová hra), Richard Matheson (povídka) (více)

Hrají:

Rod Serling (vypravěč), Robert McCord, Jay Overholts, James Turley, Vaughn Taylor, David Armstrong, Jack Klugman, Burgess Meredith, John Anderson (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Zóna soumraku je místo, které existuje v každém okamžiku, prostoru nebo mysli, ale vždy, když to nejméně očekáváte. Když se ocitnete v této oblasti neomezených možností, buďte opatrní, co říkáte nebo děláte. Správná rozhodnutí vám mohou pomoci najít cestu zpět, někdy s větším štěstím a bohatstvím. Špatná rozhodnutí často vedou k šílenství a smrti nebo věčnosti uvězněné v této dimenzi. Obyčejní lidé se ocitají v mimořádně ohromujících situacích, které se každý snaží pozoruhodným způsobem vyřešit. (Shr1nK)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (5)

Judgment Night (1959) (S01E10) 

V určité chvíli je člověku jasné, oč jde nebo půjde, ale natočené je to bezvadně a Nehemiah Persoff, ktrý před pár dny zemřel ve věku 102 let, hraje velmi přesvědčivě obě své role. Navíc je to celé vlastně jen mlha a jedna paluba, přitom atmosféra by se dala krájet. ()

And When the Sky Was Opened (1959) (S01E11) 

Asi bych ocenil nějaký aspoň náznak vysvětlení, co je za tím, protože takhle je to záhada pro záhadu a popravdě, jak to celé skončí, mi došlo už v tom baru na začátku. Je to takový předchůdce Nezvratného osudu, ale tam aspoň je to nějak blíž vysvětleno, ta mytologie za tím, tady se odehraje očekávatelné, ale jinak nic navíc. Zahrané je to však naprosto skvěle a ten strach hlavní postavy je hodně hmatatelný, napětí také nechybí. ()

Deaths-Head Revisited (1961) (S03E09) 

Jo, přesně tohle všem těm hajzlům německým člověk přeje, aby měli na pár minut možnost i vychutnat ty dobroty, které chystali se svou sadistickou myslí všem lidem, u nichž se ukájeli svým übermenschstvím. Zahrané je to naprosto dokonale, možná bych i přitvrdil. Jen ten začátek v hotelu byl takový divný. ()

The Midnight Sun (1961) (S03E10) 

Asi jsem čekal nějakou větší pecku. Všechny tyhle příběhy jsou založené na pointě, takže v určité chvíli, když malířka pronese jednu větu, se ta pointa vynoří sama od sebe a jen jsem si říkal, že tak jednoduché to snad přece nebude. Bylo. Ale když to vezmu jako otevřenou kritiku všech těch vědců a rádoby vědců, kteří straší lidstvo už více než sto let a způsobují tím mnoha lidem velké psychické problémy, pak je to samozřejmě velmi potřebný díl. ()

Stopover in a Quiet Town (1964) (S05E30) 

Popravdě ta pointa se dala čekat a mám pocit, že jsem něco podobného i četl v povídkách sci-fi autorů 50. let, ale stejně mám tyhle příběhy rád a tenhle má i dobrou atmosféru, jen by mě potěšilo, kdyby i vlezli do nějakého krámu a nezpanikařili tak brzy. ()

Související novinky

Huliči, DiCaprio a Nottingham

Huliči, DiCaprio a Nottingham

29.07.2008

V dnešní vydatnější novinkové náloži potřetí zahulíme a uvidíme, co připravuje Leonardo DiCaprio a jak to vlastně vypadá se Scottovým Nottinghamem. Jednička stála 9 milionů a vydělala 23, dvojka si… (více)

Reklama

Reklama