Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (407)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Za geniálny slovenský dabing tú poslednú hviezdičku pridám. A zakomplexovaný Monk traumatizovaný tragickými spomienkami je veľmi silnou postavou, hlavne keď si uvedomíte, že jeho „pitvorenie“ nie je vôbec vtipné, práve naopak. A až smutne reálne. (Vtipné je samozrejme to, ako sa tu cielene, cynicky a originálne dekonštruujú mnohé konvencie kriminálnych seriálov a zápletiek.) 90% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších detektivních seriálů, kde se skvěle mísí chytře vymyšlené zápletky, humor a výborný Tony Shalhoub. Navíc kvalita nijak zvlášť nekolísá a seriál jí udržuje pěkně vysoko až do zdařilého finále. Sympatické je, že tvůrci Monka ukončili, když pochopili, že víc už z toho nevymáčknou, což například tvůrcům Lost měl někdo připomenout. Vždycky se radši podívám na Monka než na CSI, tenhle způsob vyšetřování upřednosňuju už od dob Columba:)) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Beal: 1. Monk Theme [Extended Version] - Jeff Beal ,2. Miming Mr. Monk ,3. They're Killing Dr. Gould ,4. A Clean Apartment ,5. Finding the Pebble ,6. Rejection ,7. Trudy's Theme ,8. I Think I Smell Gas ,9. Keys in the Casket ,10. Lucky Guy ,11. Fat Suit Folly ,12. Monk Visits the Garage ,13. Counting Meters ,14. Monk Interrogates Gavin ,15. Remember Me? ,16. There Was a Struggle ,17. Monk Theme (Series Version) ,18. Have Fun ,19. Pebbles and Clues ,20. Sharpening Pencils ,21. Zen Monk ,22. Monk's a Hero ,23. Love These Sneaks ,24. My Hero ,25. On the Beach ,26. The Final Chase ,27. Start the Watch ,28. Losing It? ,29. Monk Escapes ,30. Worried Monk ,31. Restaging the Murder ,32. Running Away ,33. Finding, Looking ,34. Back Safe at Home ,35. The Kiss ,36. Monk Theme [Pilot Version] , ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Když ponechám stranou české přejmenování seriálu na „Můj přítel Monk“, tak rozhodně nemám co vytknout. Po Colombovi jediný další detektivní seriál, který jsem mohl s nadšením sledovat. Tony Shalhoub v roli podivínského (pro ostatní svět) detektiva naprosto exceluje a nemůžu uvěřit, že na něm samotném nezanechaly všechny ty úchylky, co předvádí, žádné stopy. Na tomto seriálu se mi ovšem líbí, že nemá vždy stejné schéma. V Colombovi znal divák vraha pokaždé od začátku a jen sledoval práci detektiva, která nakonec zločince usvědčila. V Monkovi tomu tak pokaždé není, ačkoli se seriál samozřejmě jistému schématu nemůže vyhnout. Ale co by to bylo za díl, ve kterém by se nevyskytnul psychiatr Dr. Kroge? ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netradiční krimi seriál. Adrian Monk je opravdu originální postava. Navíc je opravdu dobře zahrány. V komentářích jedni píšou o svém nekritickém obdivu k tomuto charakteru a druhým leze neskutečně na nervy. Právě to svědčí o tom, že postava nenechá nikoho chladným. I když jsou všechny postavy skvělé, největším přínosem seriálu je jeho netradiční scénář. V době kdy kriminálky obsahují vědeckou kriminální práci (tím nechci naznačit, že by byly špatné) se Monk vydává starou dobrou Sherlockovskou cestou okořeněnou jemným humorem. 100% - Nejoblíbenější postavy: Adrian Monk, Natalie Tiger, Randy Disher ()

Galerie (566)

Zajímavosti (81)

  • Název každé epizody začíný slovy "Pan Monk". (HappySmile)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama