Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (406)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Za geniálny slovenský dabing tú poslednú hviezdičku pridám. A zakomplexovaný Monk traumatizovaný tragickými spomienkami je veľmi silnou postavou, hlavne keď si uvedomíte, že jeho „pitvorenie“ nie je vôbec vtipné, práve naopak. A až smutne reálne. (Vtipné je samozrejme to, ako sa tu cielene, cynicky a originálne dekonštruujú mnohé konvencie kriminálnych seriálov a zápletiek.) 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžu nikam cestovat bez domu." A to není jediný problém, který Adrian Monk má. Já se musím přiznat, že nejsem jeho přítel, protože vždy, když se setkáme, tak na mě přenese jednu ze svých 312-ti fóbií. Zatím jich mám kolem padesátky a zvažuju, že mi to asi stačí. Vyhledávat Adriana už zkrátka nebudu, ale náhodným setkání při přepínání mezi programy se nebráním. ()

Reklama

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

__Monk: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,460,784 //počet predaných kusov 93,560║ __Monk: 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,569,887 //počet predaných kusov 39,257 ║ __Monk: 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,998,557 //počet predaných kusov 61,513 ║ __Monk: 8.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,463,821 //počet predaných kusov 40,673 ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Nie zlý nápad, no prevedenie na plátno pokrivkáva za mojimi predstavami. Obsedantný myzofobik v hlavnej úlohe vám príde zábavný asi tak na 187 sekúnd, kým nespozorujete, že periodicita predvídateľných scén a pohybov akceleruje čoraz vyššou frakvenciou. Niekedy p. Monk zabrúsi aj do vôd, v ktorých sa necíti doma, čoho prejavom sú rôzne trapasy a dejové kolízie, ale to k nemu neodmysliteľne patrí. Seriál pozerateľný, ale nie do takej miery, že sa budete tešiť na ďalšiu časť, prípadne stopáž dlhšiu ako 10 minút. Dal som 2 hviezdy teda jednu za snahu p. Monka niečo zarobiť na živobytie, dovolenku a tak. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netradiční krimi seriál. Adrian Monk je opravdu originální postava. Navíc je opravdu dobře zahrány. V komentářích jedni píšou o svém nekritickém obdivu k tomuto charakteru a druhým leze neskutečně na nervy. Právě to svědčí o tom, že postava nenechá nikoho chladným. I když jsou všechny postavy skvělé, největším přínosem seriálu je jeho netradiční scénář. V době kdy kriminálky obsahují vědeckou kriminální práci (tím nechci naznačit, že by byly špatné) se Monk vydává starou dobrou Sherlockovskou cestou okořeněnou jemným humorem. 100% - Nejoblíbenější postavy: Adrian Monk, Natalie Tiger, Randy Disher ()

Galerie (566)

Zajímavosti (80)

  • Název každé epizody začíný slovy "Pan Monk". (HappySmile)
  • Postavy a základní struktura seriálu byly inspirovány příběhy o Sherlocku Holmesovi. Jméno hlavní postavy "Adrian Monk" tvůrci vymysleli se záměrem, aby bylo stejně neobvyklé jako "Sherlock Holmes". Ostatní postavy odpovídají postavám z Holmese: Sharona Flemingová a dr. Watson, kapitán Stottlemeyer a inspektor Lestrade a Monkův bratr Ambrose a Holmesův bratr Mycroft. (HappySmile)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama