Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (406)

Segrestor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Monk je naprosto geniální seriál. Málokdy dokáže být detektivní seriál tak vtipný. A vtipné je to především díky sklíčené osobnosti samotného detektiva. Takže jeho fobie jsou jen prostředkem k vytlačení úsměvu na tváři diváka. Kromě toho navíc je docela zábavné pozorovat jeho vyšetřující metody, jeho smysl pro detail a fenomenální paměť. Je tam sice spousta elementů, které bych i oželel a extrahoval ze seriálu čistou srandu a napětí, ale s tím se nedá nic dělat. Jako seriál to funguje bezvadně a je jen škoda, že není více dílů. 125 je prostě málo. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Co mě na tomto seriálu tak přitahuje, není detektivní činnost ani zajímavé případy. Je to právě osobnost pana Monka, jeho boj s OCD. Je to přesně ono. Nijak hluboce jsem tuto poruchu nestudovala, ale pravda je taková, že i u "normálního" zdravého člověka se může vyvinout zcela náhle a neočekávaně. A to poté, co prožijete nějaký životní otřes. U mě se tak ve dvaceti letech stalo a stala jsem se podobně obsedantní jako pan Monk, kompulze se naštěstí nedostavily. Nebála jsem se všeho jako on, ale chovala jsem se tak směšně a měla čím dál méně přátel, protože se mnou nebylo k vydržení. Správně užívám minulý čas, protože na svém případu vím, že je možné se z toho dostat a "uzdravit se". Stačí jen trochu toho serotoninu a čas. Každopádně panu Monkovi rozumím, stejně jako Melvinu Udallovi z Lepší už to nebude a Howardu Hugesovi z Letce. Poznávám se v nich a je to strašný. U pana Monka ale vtipný a trefný. Nestandardně zábavný seriál. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžu nikam cestovat bez domu." A to není jediný problém, který Adrian Monk má. Já se musím přiznat, že nejsem jeho přítel, protože vždy, když se setkáme, tak na mě přenese jednu ze svých 312-ti fóbií. Zatím jich mám kolem padesátky a zvažuju, že mi to asi stačí. Vyhledávat Adriana už zkrátka nebudu, ale náhodným setkání při přepínání mezi programy se nebráním. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pomýlený týpek Monk ujde, no i on má slabšie chvíle a nie vždy sa dá so zatajeným dychom naňho civieť. Občas mi tá jeho genialita lezie niekam a tie jeho zvláštne zvyky ma vedia poriadne vytočiť...Ale i tak slušný seriál s úplne odlišnou hlavnou postavou, ktorá je ako aj Dr. House nenapodobiteľná...70% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevim, řekl bych, že tohle není zas tak moc známý seriál, aspoň tady v Česku (že by tím názvem?), a přitom to je úplná škoda, páč v tomhle vidím nový kult. Něco jako nový Colombo, ale nechci ty dva seriály srovnávat, protože jsou úplně jiné. Ono to zprvu vypadalo docela divně, detektiv je divný, zápletky a jejich řešení jsou netradiční, ale když člověk pochopil pointu tohoto seriálu, začal ho mít okamžitě rád. Vlastně jde o jednu z mála věcí, kterou teď (rok 2008) v televizi vysílají, a stojí skutečně za pozornost. Kam se hrabou všechny ty kýčovité Ordinace, Ulice a Křehké vztahy. Monk sice možná oproti nim působí méně věrohodně, ale za to je originální, je při něm sranda, a má nějaký smysl. Vlastně zde by se ještě slušilo říct, že Monk je takový druh kriminálky, že by se tam za celou dobu nemuselo nic stát (vražda, krádež, ...), a vám by to bylo vlastně jedno. Tohle by se mělo dávat večer v televizi. Možná bych na ni začal i koukat. ()

Galerie (566)

Zajímavosti (80)

  • Poprvé byl Můj přítel Monk uveden 12. července 2002 na stanici USA Network. (109)
  • Když se pan Monk (Tony Shalhoub) snaží nastoupit do výtahu za svou „partou“, ale protože díky své fóbii nemůže, tak vyběhne z výtahu ven a na zemi jsou vidět bílé křížky, které se používají pro herce, aby věděli kde mají stát. (Ivoman)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama