Reklama

Reklama

Columbo

(seriál)
  • Česko Inspektor Colombo (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1971–2003), 93 h 41 min (Minutáž: 70–98 min)

Předloha:

Evan Hunter (kniha)

Hrají:

Peter Falk, Vito Scotti, Marshall R. Teague, Joel Beeson, Richard Dysart, Julie Newmar, Shelley Morrison, Carlene Watkins, Chad Willett, Louis Herthum (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(67)

Poručík Columbo (Peter Falk) vypadá na první pohled neškodně, až hloupě. Jeho ošuntělý baloňák, otlučené staré auto a nekonečná slabost pro doutníky okamžitě ukolébají každého zákeřného vraha, že někdo tak obyčejný, roztržitý a zapomnětlivý nedokáže jeho pečlivě připravenou lež prokouknout. Jenže Columbo je ve skutečnosti stejně bystrý jako Sherlock Holmes. Neunikne mu ani sebemenší detail a časté odbočky od tématu během rozhovorů nebo rádoby zábavné historky o paní „neviditelné“ Columbové spolehlivě rozhodí i toho nejchladnokrevnějšího zabijáka... Peter Falk září v legendárním krimiseriálu, který poprvé nadchnul televizní diváky v 70. letech dvacátého století. První epizodu režíroval tehdy neznámý Steven Spielberg a ve vynikajících detektivních příbězích se postupně vystřídaly slavné herecké hvězdy od Williama Shatnera, přes Dicka Van Dyka a Janet Leighové, až po zpěváka a muzikanta Johnnyho Cashe. „Jo a ještě jedna věc…“ Columbo je osvědčená klasika, která nikdy nezklame! (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele malylada k tomuto seriálu (68)

Columbo (1971) 

Až s odstupem času si člověk uvědomí, s jakou genialitou to bylo napsáno. Koncepce sice stejný, což se může někomu ohrát..... 8/10 ()

Vražda podle knihy (1971) (S01E01) 

Vrah s velmi silným charismatem a tato epizoda je nápaditá. Možná jen to celé vyřešení bylo banálnější než obvykle.....8/10 ()

Smrt nabízí pomocnou ruku (1971) (S01E02) 

Velmi povedený díl, Columbo dokáže vraha neskutečně vytáčet. Smolík s čočkou, to nasere ......9/10 ()

Semínko pochyb (1971) (S01E03) 

Jeden z těch jednodušších příběhů, ale i přesto žánrový nadstandard......7/10 ()

Prázdný rám (1971) (S01E04) 

Z těch prohnanějších příběhů s rafinovaným vrahem, kterého Columbo vytáčel snad nejvíce ze všech dílů. Jeden z nejzábavnější dílů......9/10 ()

Její příležitost (1971) (S01E05) 

Nechtěl bych mít doma takového sourozence jako v tomto případu. Pachatelka příliš riskuje a nepovede se od začátku vše, jak plánovala. Tohle byla pro Columba chuťovka a labilní pachatel neměl nárok. Docela okatý případ, kdy člověk věděl přesně na čem vrah dojede.....7/10 ()

Past (1972) (S01E06) 

Opět povedený duel mezi Columbem a tentokrát šíleným pyromanem......8/10 ()

Vražda podle plánu (1972) (S01E07) 

No nejde se divit, proč vrah udělal co udělal., neboť takového dementa by zabil snad každý. to tak člověk vezme, tak byl vrah kousíček od uniknutí a frustrace Columba byla znát, jako nikdy.......8/10 ()

Etuda v černém (1972) (S02E01) 

No nevím, jestli by to úplně obstálo u soudu, kdy vraha usvědčí banální kytka. Proč jen ti chlapi hledají milenky? Jinak Columbo milovník zvířat, to tu ještě nebylo ......8/10 ()

Džungle ve skleníku (1972) (S02E02) 

Případ únosu, výkupného a promyšlenou vraždou. Docela neprůstřelný případ, kdy si vrah zlomí vaz typicky tím, že se snaží na někoho vraždu navléci. Nyní Columbovi pomáhá kolega a opět vidíme geniální deptavou hru.......8/10 ()

Rozhodující zápas (1972) (S02E03) 

Velmi chytrá vražda a celá dedukce Columba geniální. Robert Culp výborně hraje svojí úlohu a opět dojede na niancích......8/10 ()

S dýkou v mysli (1972) (S02E04) 

Tak zajímavé na tom je, že se tvůrci odvážili točit až v Londýně a jak jinak, než to skloubit se Shakespearem. Po dvanácti dílech je to asi nejslabší případ, kdy nevidíme to typické Columbovo vytáčení zločinců. Je to docela banální a náhodné více než obvykle. Docela nuda......5/10 ()

Rekviem pro padající hvězdu (1973) (S02E05) 

Tento díl vypadal na banální zločin a žádný problém pro Columba. Nakonec se zápletka docela o proti předchozím dílům zamotala a Columbo vraha usvědčí na úplně jiný zločin, který už od začátku visí na vlásku.....7/10 ()

Zločinný steh (1973) (S02E06) 

Po dílech se zvláštní kamerou, úvodních upoutávkách z děje se opět tvůrci vrací k původní stylu. Tento díl je jeden z nejlepších, včetně záporáka pána Spocka. Případ má nadstandardně více intrik a Columbo to má o dost těžší. Finále je na jedničku......9/10 ()

Nebezpečná hra (1973) (S02E07) 

Tentokrát opět ze zajímavého prostředí šachových velmistrů. Vrahovi je věnovaný velký prostor a celá zápletka je výborná. Tentokrát Columbo systematicky od začátku odhaluje plány a případ je méně o náhodách. A ta pointa vyřešení případu? Fantastické. Jeden z nejpovedenějších dílů ......9/10 ()

Dvojitý šok (1973) (S02E08) 

Dobře zinscenovaná vražda a hned na počátku to vypadalo na velmi povedenou typickou zápletku. Nakonec se z toho vyvrbilo nečekané překvapení, u jakých v Columbovkách nejsme zvyklí. Landau je v dvojroli parádní.......9/10 ()

Sladká, leč smrtící (1973) (S03E01) 

Jeden z mých oblíbených dílu. Už od začátku je jasné, že na spontánnost činu vrah dojede. Překvapivě si Columbo poradí za pět dvanáct a z jeho strany je to destrukce nervů vraha. Určitě by mě nenapadlo, jakou pointou případ vyřeší, výtečně pane Columbo.......8/10 ()

To je vražda, řeklo portské (1973) (S03E02) 

Super promyšlený zločin s výborným záporáckým esem. Columbo tentokrát degustátor a opět skvěle sehrána šaráda. Jeden z mých nejoblíbenějších dílů.......9/10 ()

Kandidát zločinu (1973) (S03E03) 

Dokonalá zápletka z volebního prostředí. Moc se mi líbilo, jak vrah v průběhu kombinoval alibi, aby se vyhnul podezření a nakonec se zbytečně dopadl sám. Opět skvělý herecký výběr zločince......9/10 ()

Dvojexpozice (1973) (S03E04) 

Opět z bravurních dílu, kde je vrah dopaden svoji vlastní metodou. Celý díl je o tématice, která nás nyní ovlivňuje více, než tehdejší dobu, i z tohoto pohledu poutavé......9/10 ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama